Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επτά πράσινοι κυβερνητικοί ζητούν σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών

Μάρκος Μπόλαρης
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011
Αμεση τροποποίηση του εκλογικού νόμου ζητούν με κοινή τους δήλωση ένας αναπληρωτής, πέντε υφυπουργοί και ένας πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην περιφέρεια.
Οι Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Δριβελέγκας, Μανόλης Οθωνας, Θάνος Μωραΐτης και Χρήστος Αηδόνης ζητούν άμεση ανάληψη διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για αλλαγή του εκλογικού νόμου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες που εκλέγουν υποψηφίους από... τζάκι.
«Μέχρι (... ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά "δευτερεύοντα" και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ. η ανάληψη - άμεσα - διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών, στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν "ανιδιοτελώς" πακτωλό χρημάτων;», διερωτώνται τα επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4679614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου