Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εντοπίστηκε «τσιγαράδικο» ανοιχτά των Σπετσών

Μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών. Επτά συλλήψεις και κατασχέσεις φορτηγών και εξοπλισμού, ενώ εντοπίστηκε και ύποπτο φορτηγό πλοίο 
Εντοπίστηκε «τσιγαράδικο» ανοιχτά των Σπετσών
Μεγάλη επιχείρηση λιμενικού και ακτοφυλακής τα ξημερώματα της Τετάρτης. Εκτός του εντοπισμού του πλοίου, συνελήφθησαν επτά άτομα και κατασχέθηκαν δύο μεγάλα φορτηγά και ένα μικρότερο, ταινία μεταφοράς και ποσό 50.600 ευρώ.
Η έρευνα ξεκίνησε με την αξιοποίηση πληροφοριών από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση μονάδων του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, στην περιοχή της Ερμιόνης, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Εντοπίστηκαν δυο φορτηγά, ένα οχημα van, μια ταινία μεταφοράς εμπορευμάτων και ποσό 50.600 ευρώ.
Στο συγκεκριμένο σημείο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί.
Η έρευνα της θαλάσσιας περιοχής την ίδια ώρα, για τον εντοπισμό λαθρεμπορικού πλοίου το οποίο περίμεναν οι προαναφερθέντες, έγινε με πέντε πλωτά του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, ένα πλωτό ανοικτής θαλάσσης, καθώς και δυο ελικόπτερα.
Το ένα από τα δύο εναέρια μέσα εντόπισε τα ξημερώματα ύποπτο πλοίο 3,5 ν.μ. νοτιοανατολικά της Σπετσοπούλας.
Οπως αποδείχθηκε επρόκειτο για το φορτηγό "ΙΝΑ" σημαίας Κομόρες, το οποίο προσέγγισαν τα πλωτά μέσα και επιβιβάσθηκαν άμεσα άνδρες των Αρχών.
Ο έλεγχος του πλοίου, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από αλλοδαπούς, εντόπισε φορτωτική, για 3.000 κούτες τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, η οποία και ελέγχεται.
Το "ΙΝΑ" οδηγήθηκε σε ασφαλές λιμάνι για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών διαδικασιών.

Η γνώμη μας
Να δούμε τώρα την αστυνομία να βρίσκει και να πιάνει τα μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος, και την Δικαιοσύνη να τους καταδικάζει! Πίσω από τα τσιγάρα κρύβονται δύο κακά τινά...πρώτον είναι Κινέζικα άρα ακόμη πιό επικύνδυνα (εάν αυτό είναι δυνατόν!) από τα "νόμιμα", αλλά και είναι φοροδιαφεύγοντα, σε μιά εποχή που το Ελληνικό Δημόσιο έχει ματώσει τους πάντες με φορομπηχτικά μέτρα. Η Δικαιοσύνη πρέπει επομένως να κατεβάσει τσεκούρι στα κεφάλια των μαφιόζων της διακίνησης.  Καί σε όποιον πειράζει ο φόρος του τσιγάρου...υπάρχει η αυτινόητη λύση...άς το κόψουν!
ΜΗΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου