Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σφίγγει ο κλειός της Δικαιοσύνης για τούς αδελφούς Παναγιώτη καί Διονύση Ψωμιάδη

23 Ιουν 2011

 Κλήσεις σε απολογία


Παρέλαβαν ήδη τις «κλήσεις υπόπτου για ανωμοτί εξέταση», για τρία κακουργήματα οι κ.κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Διονύσης Ψωμιάδης, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντινίδης και 5 τμηματάρχες της ίδιας υπηρεσίας, η επίτροπος του..
 Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.Καρανάσιου και 12 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εντελλομένων Εξόδων της Θεσ/νίκης.

Ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών μετά την έρευνα με εντολή του εισαγγελέα εγκαλεί τους 21 παραπάνω «ύποπτους» για τα αδικήματα:

Απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου,

Παράβαση καθήκοντος και

Ψευδή βεβαίωση

Σε βαθμό κακουργήματος και τα τρία.

Τα αδικήματα αυτά αφορούν τρείς δικογραφίες κατά συγχώνευση και συγκεκριμένα :

Τα γνωστά 45άρια, 456 δημόσια έργα δηλαδή που με τη μέθοδο της κατάτμησης κάτω από το όριο των 45.000 ? υλοποιήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσ/νίκης με τη μέθοδο της κατευθείαν ανάθεσης σε εργολάβους και όχι με μειοδοτικό διαγωνισμό, εγείροντας εύλογα ερωτήματα ευνοιοκρατίας, αδιαφάνειας και πιθανόν διαφθοράς.

Το ανύπαρκτο «έργο» του καθαρισμού των ρεμάτων του Δήμου Βερτίσκου που ενώ πληρώθηκε αποδείχθηκε ότι δεν υλοποιήθηκε, γεγονός που έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη ο αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Τέσσερις μισθώσεις έργου σε υπηρεσίες της Νομαρχίας αξίας πάνω του 1 εκατομμυρίου, που ενώ δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με καταθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων, πληρώθηκαν από την υπηρασία Εντελομένων Εξόδων με την βεβαίωση-υπογραφή του Νομάρχη ή του Αναπληρωτή Νομάρχη.

Σύμφωνα με τις κλήσεις οι «ύποπτοι» πρέπει να απολογηθούν μέχρι τις 5 Ιουλίου. Στη συνέχεια ο Οικονομικός Επιθεωρητής θα υποβάλει το πόρισμα της έρευνάς του στον αρμόδιο εισαγγελέα.

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_3252.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου