Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τα περί Μακεδονίας ατοπήματα του ΣΥΡΙΖΑ

TAXALIA: 
O πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες του ζητήματος, βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: 

Είμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμη συνολικά κατάσταση ως χώρα, ώστε το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, θα ήταν να δημιουργήσουμε προβλήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Και μάλιστα από το εσωτερικό, ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε στον εκπρόσωπο τύπου κ. Σκουρλέτη ότι η απάντησή του για το προφανέστατο ατόπημα της βουλευτή του κόμματός του στο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ήταν υπεκφυγή, καθώς πλέον δεν συνιστούν άλλοθι οι συνιστώσες του.
Η κα Γαϊτάνη με τη δήλωσή που ανήρτησε χθες στη σελίδα της στο facebook, σιωπηρώς επιβεβαιώνει την δήλωσή της και επιχειρεί αλλαγή θέματος. Δεν την απασχολεί καθόλου ότι με τις παρεμβάσεις της εμφανίζεται ως αρωγός αυτού που θέλει να καταγγείλει: του εθνικισμού. Αντικειμενικά υποθάλπει τον εθνικισμό των Σκοπίων, που βρίσκεται σε παραληρηματική φάση.
Η Ελλάδα απέναντι στην εθνικιστική ηγεσία των Σκοπίων, με τα υστερικά χαρακτηριστικά Γκρούεφσκι, έχει χαράξει μια σαφή κόκκινη γραμμή εθνικής και ιστορικής αξιοπρέπειας: «μία ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό και για χρήση σε όλες τις περιπτώσεις».
Το γεγονός ότι επανειλημμένα βουλευτές ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν με ανιστόρητες και στρεβλές στην πολιτική τους ανάλυση δηλώσεις δεν είναι πρόβλημα μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα τους Μακεδόνες.
Δεν παίζουμε με τα εθνικά ζητήματα.

Θέσεις με ευθύτητα, καθαρές απέναντι σε όλους.





http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_8814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου