Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στο πλευρό του Τσοχατζόπουλου δούλευε η Ρένα Δούρου



Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...
συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».


Οι διαδρομές που συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερες. Σήμερα, στενός σύμβουλος του κ. Τσίπρα είναι ο καθηγητής Ν. Κοτζιάς που υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου πριν το 2009  και ευθύνεται εν πολλοίς  για τις μαξιμαλιστικές τοποθετήσεις του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφού έγραφε τις ομιλίες του στην λογική του «λεφτά υπάρχουν».

Όμως ο κ. Κοτζιάς δεν είναι ο μόνος από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου που ενσωματώθηκε στο σύστημα Τσίπρα. Και ο καθηγητής Γ. Βαρουφάκης  έχει ταχθεί στο πλευρό του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απο εκεί που ως το 2009 ήταν από τους βασικούς συντάκτες των ομιλιών του Γ. Παπανδρέου , κυρίως για θέματα οικονομίας.

Απολύτως επιβεβαιωμένη είναι και στήριξη συνδικαλιστών τους βαθέως ΠΑΣΟΚ όπως του Ν. Φωτόπουλου της ΔΕΗ και του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ πριν λίγες ημέρες  την ανοιχτή στήριξη του στον κ. Τσίπρα δήλωσε και ο Κίμων Κουλούρης.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση όμως είναι η έμμεση δημόσια στήριξη που παρείχε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος με την επιρροή που έχει στο παλιό και παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε μια «έξυπνη« και πλάγια τακτική για να «δείξει» Τσίπρα.  Συγκεκριμένα, προχώρησε σε ανακοίνωση για να υποστηρίξει ότι δεν βρίσκεται πίσω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά ταυτόχρονα με προσεγμένη φρασεολογία τον εμφάνισε ως  αυτόνομη και ισχυρή πολιτική προσωπικότητα.

http://frappedoupoli.blogspot.com/2012/06/blog-post_6358.html

Επίσης εδώ: http://hellenikathemata.blogspot.com/2012/06/blog-post_2651.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου