Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ευθύνες Ιβάνοφ στην Ελλάδα για το αδιέξοδο στην ονομασία της ΠΓΔΜ

Σημείωση δική μας...Στήν κοσμάρα τους οι Σκοπιανοί, δεν ζητούν πολλά, μόνο 
Α. το όνομα του κράτους (Μακεδονία), 
Β. την εθνική ταυτότητα (Μακεδόνες), 
Γ. τη γλώσσα (Μακεδονική), 
Δ. την ΠΛΑΣΤΗ ιστορία (ότι αναφέρεται στην Μακεδονία από την αρχαιότητα και τον Μεγαλέξανδρο και την Μακεδονική δυναστεία του Βυζαντίου μέχρι σήμερα ότι είναι Μακεδονικό αυτόματα το ιδιοποιούνται σαν δικό τους), 
Ε. τον ΠΛΑΣΤΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ) Μακεντόνσκι πολιτισμό (Από Αριστοτέλη και αρχαία των Αιγών καί της Πέλλας μέχρι Βυζαντινή Μακεδονική σχολή) και (φυσικά) 
Στ. τα δικαιώματα της "Σλαβομακεδονικής" κοινότητας στην Ελλάδα.



Την Ελλάδα θεωρεί υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ. Ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει ότι η χώρα του επέδειξε εποικοδομητικό πνεύμα, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αποτελούν καλή βάση για να τερματιστεί η διένεξη, αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, η άλλη πλευρά δεν αποδέχεται τις προτάσεις».
«Εμείς βρισκόμαστε ενώπιον τελεσιγράφου, που αφορά όχι μόνο το όνομα του κράτους μας, αλλά και την εθνική μας ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο κ. Ιβάνοφ. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, αφού ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα, εξαιτίας του ονόματος, εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας του, εκφράζει την ελπίδα ότι «πολύ σύντομα θα επικρατήσει η λογική, αλλά και το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας και της ενιαίας Ευρώπης και θα επιλυθεί η διένεξη κατά τρόπο ευνοϊκό και για τις δύο πλευρές».
Στη συνέντευξή του, ο κ. Ιβάνοφ κάνει, επίσης, εκτενή αναφορά στο ζήτημα του Κοσόβου, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη διαίρεσή του θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.
Σχολιάζοντας τις διάφορες ανεπίσημες προτάσεις που γίνονται τελευταία για διαίρεση του Κοσόβου, σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνες σκέψεις που μπορεί να διευρύνουν την αστάθεια στην περιοχή και να προκαλέσουν συνέπειες που κατά πολύ θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου