Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει χρειαζόμαστε άλλο μοντέλο

27 Οκτ 2011 

Μάρκος Μπόλαρης 

Αν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει χρειαζόμαστε άλλο μοντέλο διοίκησης, διάφανης και αποτελεσματικής και ανάπτυξης με χαρακτηριστικά ανταγωνιστικότητας και...
 ποιότητας

Αν και το θέμα της 6ης δόσης έχει λυθεί από την Κυβέρνηση αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι η επίλυση ενός προβλήματος που, ενώ αρχικά είχε εκληφθεί ως αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα, λόγω του τεράστιου χρέους της χώρας μας, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στην ευρωπαϊκή του διάσταση. Έτσι οριοθέτησε το πρόβλημα που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης σε τηλεφωνική του συνέντευξή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΕΠΙΛΟΓΕΣ με τη δημοσιογράφο κα Ζωή Χειμωνίδου. Χρειάστηκαν, υπενθύμισε ο κ. Μπόλαρης, οι επίμονες παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τους ευρωπαίους ηγέτες για να γίνει αντιληπτό πως τα προβλήματα που προέκυψαν αφορούν εντέλει το σύνολο της Ευρωζώνης με την έλλειψη θεσμικής προστασίας του ευρώ και της δημοσιονομικής πολιτικής των κρατών μελών. Σήμερα που η κρίση ταράσσει χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και η Γαλλία είναι επιτακτικό να υπάρξει συντονισμένη πολιτική από την ΕΕ.

Σ αυτήν την κρίσιμη ώρα που τα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικού προβλήματος είναι επώδυνα , οι κριτικές που ασκούνται τόνισε ο κ. Μπόλαρης, υπαγορεύονται από την παρωχημένη λογική του στρεβλού μοντέλου, αναπτυξιακού και διοικητικού πάνω στο οποίο βασίσθηκε η πορεία της χώρας για δεκαετίες. 

Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί πάνω στα ερείπια του μοντέλου που έχει εκπνεύσει. Αν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει χρειαζόμαστε άλλο μοντέλο διοίκησης, διάφανης και αποτελεσματικής και ανάπτυξης με χαρακτηριστικά ανταγωνιστικότητας και ποιότητας. 

Αυτές είναι, κατέληξε ο κ. Μπόλαρης, οι προϋποθέσεις για να προσβλέπουμε στο μέλλον όχι με ελπίδα αλλά με βεβαιότητα για μια άλλη πορεία.

 http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_3529.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου