Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ειδική γραμματεία επί το Ρουφιανεύειν στο υπουργείο Οικονομικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
http://www.voria.gr/details.php?id=37649

ΣΔΟΕ: Γείτονας γειτόνου μάτι...βγάζει

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για την περιουσία του... γείτονα

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα είναι ότι όση περιουσία κι αν έχει στην κατοχή του, θα ζηλεύει πάντα αυτό που έχει ο γείτονας και όχι ο ίδιος. Με το ξέσπασμα της κρίσης το φαινόμενο έγινε εντονότερο αφού αυτή η ιδιότυπη ζήλια μετουσιώθηκε πλέον σε... καταγγελίες στο ΣΔΟΕ.

Τους τελευταίους μήνες κατατίθεται σωρεία ανώνυμων καταγγελιών στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες και τον τρόπο ζωής του διπλανού οι οποίες, κατά την άποψη των καταγγελλόντων, δεν δικαιολογούνται από το επίσημο εισόδημά του.

Ο αριθμό των καταγγελιών ανέρχεται σε 1.000 μηνιαίως και το ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένο, βάσει του νόμου, να διερευνήσει κάθε καταγγελία. Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως πρόκειται για άνευ ουσίας ζητήματα και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η εξεύρεση λύσης, ώστε να μην αποσπάται άσκοπα προσωπικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού.

Η πρόταση της Voria.gr είναι η σύσταση μιας ειδικής γραμματείας στο υπουργείο Οικονομικών, όπου οι καταγγελίες θα γίνονται επώνυμα. Κατόπιν, τα συνεργεία του ΣΔΟΕ θα προχωρούν σε ελέγχους, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία του καταγγέλλοντα.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι θα διερευνώνται ως επί το πλείστον σοβαρές καταγγελίες, αφού ο καταγγέλλων θα πρέπει να δώσει τα στοιχεία του, και ως εκ τούτου το ΣΔΟΕ θα ασχολείται με υποθέσεις που όντως μπορεί να κρύβουν φοροδιαφυγή.
19/01/2011 14:25 | © VORIA.GR

Σχόλια
Σχόλιο από: Ελεύθερος Πολίτης

Η πρότασή σας είναι εντελώς λάθος. Μέχρι πρότινως που ήταν επώνυμη δεν έκανε κανείς γιατί φοβούνταν να πουν το όνομά τους. Ο λόγος; Μπορεί να σας βρει ο άλλος και να σας σκάσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου, να σας σπάσει τα τζάμια ή και να πληρώσει να σας δείρουν αν δεν σας δείρει ο ίδιος. Ορθώς κινείται το υπουργείο στο πλαίσιο της ανώνυμης καταγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου