Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χέρι - χέρι με τους Χρυσαυγίτες

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=51578948
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βοιωτίας Ν. Τούτουζα απομάκρυνε ο Γ. Καρατζαφέρης ύστερα από φωτογραφίες που εικόνιζαν το στέλεχος του κόμματός του να συμμετέχει στις πρόσφατες «αντισυγκεντρώσεις» στον Αγιο Παντελεήμονα πλάι σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βοιωτίας κ. Νικόλαο Τούτουζα απομάκρυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ύστερα από φωτογραφίες που εικόνιζαν το «στέλεχός» του να συμμετέχει στις αντισυγκεντρώσεις του περασμένου Σαββάτου στον Αγιο Παντελεήμονα.΄


Ο κ. Τούτουζας συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό δεξιά από τον κάδο απορριμάτων. Η έλλειψη καθαριότητας και το περιβάλλον είναι ένα από τα κυριότερα μελήματά του, σημειώνει στο προεκλογικό του φυλ
Ο κ. Τούτουζας συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό δεξιά από τον κάδο απορριμάτων. Η έλλειψη καθαριότητας και το περιβάλλον είναι ένα από τα κυριότερα μελήματά του, σημειώνει στο προεκλογικό του φυλλάδιο.
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «με απόφαση του Προέδρου του ΛΑΟΣ ο κ. Τούτουζας Νικόλαος απεμακρύνθη από το Κόμμα μετά τη συμμετοχή του σε ακραίες αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις».
«Δημοκρατικός, Μοντέρνος, Κοινωνικός, Πατριωτικός», σύμφωνα με την προεκλογική του μπροσούρα επί της οποίας περιγράφει τις προτεραιότητές του: «Η αυξημένη εγκληματικότητα, οι ανεξέλεγκτοι μετανάστες,
«Δημοκρατικός, Μοντέρνος, Κοινωνικός, Πατριωτικός», σύμφωνα με την προεκλογική του μπροσούρα επί της οποίας περιγράφει τις προτεραιότητές του: «Η αυξημένη εγκληματικότητα, οι ανεξέλεγκτοι μετανάστες, το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, η τίμια διαχείριση πόρων. Και ασφαλώς: οι παραδόσεις του Γένους, η Ορθοδοξία, το σύνολο των Ελληνικών Αξιών ζωής και η γλώσσα μας».
Ο Ν. Τούτουζας, ο οποίος είναι και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Βοιωτία, συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Αγιο Παντελήμονα το περασμένο Σάββατο, να βρίσκεται σε «θέση μάχης» δίπλα σε μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας κράνος και λοστό.
Την παρουσία του κ. Τούτουζα στις προκλητικές αντισυγκεντρώσεις του Σαββάτου, οι οποίες στάθηκαν αφορμή να ακυρωθούν οι αντιρτατσιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή κατήγγειλε από νωρίς το πρωί της Τρίτης η πρωτοβουλία «Απελάστε τον Ρατσισμό»:
«Ο Νικόλαος Τούτουζας, υποψήφιος δήμαρχος ΛΑΟΣ στη Θήβα και Γραμματέας της Νομαρχιακής ΛΑΟΣ Βοιωτίας εμφανίζεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα indymedia, να κρατάει σιδερολοστό, δίπλα σε οδοφραγμα-κάδο σκουπιδιών στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα(...)Βρισκόταν στην αντισυγκέντρωση που ματαίωσε αντιρατσιστική συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα το περασμένο Σάββατο.
Η υπόθεση έλαβε γρήγορα διαστάσεις στην τοπική κοινωνία και τα blogs της περιοχής πήραν φωτιά: Ενα από αυτά («Βοιωτικά») παραθέτει μάλιστα την πρώτη αντίδραση του κ. Τούτουζα:
Πήγε για συμπαράσταση στους κατοίκους
«Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και τις επίμαχες φωτογραφίες, ο κ. Τουτούζας σημείωσε πως βρέθηκε στην περιοχή για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους. Εξήγησε πως ο ίδιος δεν τις έχει δει, αλλά έχει ενημερωθεί σχετικά. Σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας, ο ανέφερε πως επρόκειτο για «επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, εμείς δεν κάναμε τίποτα, απλώς συμπαρασταθήκαμε στο αίτημά τους».
Παρέμβαση Καμίνη για νέο επεισόδιο
Λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μεταξύ της Μ. Κανελλοπούλου, δημοτικής συμβούλου Αθηναίων στην παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», και του μέλους της Χρυσής Αυγής, Κ. Γιαννάκου. Για το θέμα έγινε παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι «μόνο την καταδίκη μας μπορούν να εισπράξουν όσοι νομίζουν πως με τη βία θα επιβάλουν στην Αθήνα τις αναχρονιστικές τους απόψεις και πρακτικές. Όπως έκανα σαφές και χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αθήνα έχει επιλέξει το πεδίο μέσα στο οποίο θα αναζητηθούν λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα: Της δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε απ΄όσους επιχειρούν να επιβάλουν αγελαίες συμπεριφορές. Θέλω να εκφράσω στην κ. Κανελλοπούλου την συμπαράσταση όλου του δήμου».
Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου