Σάββατο 3 Μαΐου 2014

«Για να πλήξουν εμένα» Βενιζέλος: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πέσει η κυβέρνηση

Βενιζέλος: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πέσει η κυβέρνηση
«Το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος -εικόνα αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πέσει η κυβέρνηση με μόνο στόχο να αμφισβητήσουν εμένα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Λαμία. Επέκρινε επίσης τις πολιτικές μεταγραφές και την «κλοπή» στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν εμένα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε αρκετές φορές ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των στελεχών και για τον εαυτό του» για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Η Ελιά είναι μια συσπείρωση που την έχουμε ανάγκη ως προοπτική. Όλα στην κυβέρνηση κρίνονται σε αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και Ελιά».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το δικό του ρόλο «άχαρο», τονίζοντας πως ο ίδιος επιστρατεύτηκε «να αναλάβει αυτό το ρόλο για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης» όπως είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό δεν συνιστά ούτε απόλαυση ούτε πολυτέλεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε πως «το βράδυ της 25ης Μαΐου η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι η έφοδος απέτυχε για πολλοστή φορά», προβλέποντας ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια» και σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές σημείωσε με νόημα ότι «το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνει την αντοχή αυτής της πολιτικής που την θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Ακόμα επιτέθηκε με σκληρότατους χαρακτηρισμούς στις πολιτικές μεταγραφές κατηγορώντας επώνυμα στελέχη, χωρίς να τα κατονομάσει, κάνοντας λόγο για «αλεξιπτωτιστές» και «πολυτελώς διορισμένους». Χαρακτήρισε μάλιστα πολιτική αλητεία το να παραμένουν στην ευρωβουλή και να θέτουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό χώρο».

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη, λίγο νωρίτερα, διατύπωσε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε το μνημόνιο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας πως «η τωρινή κυβέρνηση έχει 20 μήνες στην εξουσία και τους 15 μήνες διαπραγματεύεται. Εμείς ολοκληρώσαμε τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο μνημόνιο σε 40 μέρες. Βέβαια αυτά δεν θέλει να τα θυμάται κανείς γιατί τα αμαυρώνουν οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ για την μη κατάρτιση ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές της Στερεάς Ελλάδας τόνισε πως «εμείς στηρίζουμε αυτούς που μας σέβονται. Αυτούς που κανιβαλίζουν το ΠΑΣΟΚ και παίρνουν στελέχη μας δεν τους ψηφίζουμε, δεν τους θέλουμε. Εμείς θέλουμε το σεβασμό των στελεχών και του χώρου. Ο καθένας στις περιφερειακές εκλογές να ψηφίσει κατά συνείδηση, προοδευτικά, τοπικά αλλά και με ηθικά κριτήρια αυτούς που σέβονται το χώρο και τα στελέχη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου