Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Συμμετέχω» της Χ. Παλιαδέλη στην παράταξη Μπόλαρη

3/31/2014 1:22:57 PM

Η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Δεν παραιτείται από βουλευτής ο κ. Μπόλαρης, εκτός αν γίνει περιφερειάρχης

Του Τάσου Τασιούλα
«Συμμετέχω» είναι ο τίτλος της περιφερειακής παράταξης με την οποία θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την ευρωβουλευτή, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μπόλαρης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είπε ότι είναι ικανοποιημένος από την πρώτη αποτύπωση, μετά την εξαγγελία της συμμετοχής στις εκλογές.
«Πέρα από την αγωνία κάποιων υποψηφίων, οι πολίτες δεν άρχισαν ακόμη να ασχολούνται με τα θέματα των περιφερειακών εκλογών σε βάθος. Δεν έχουμε ανησυχία για τις πρόσκαιρες αποτυπώσεις, διότι δεν έχουμε καταθέσει ακόμη στους πολίτες την ολοκληρωμένη πρότασή μας, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε προτάσεις», είπε ο κ. Μπόλαρης.
Τόνισε ότι η περιφερειακή του παράταξη είναι «ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία», ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κ. Παλιαδέλη, χαρακτηρίζοντάς τη «προσωπικότητα διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονικά, με σεμνότητα στη δουλειά της χωρίς καυχησιολογία, που εργάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με συνέπεια και εξαιρετικά αποτελέσματα».
Με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα ο κ. Μπόλαρης είπε ότι σηματοδοτείται η "αλλαγή ορίζοντα στις περιφερειακές πολιτικές και η λήξη της πολιτικής που θεωρεί τη Θεσσαλονίκη επαρχ.ια της Αθήνας. Είναι πρόκληση για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία η πρόταση να εφαρμοστούν πολιτικές ώστε να γίνει σώμα της Ευρώπης των Περιφερειών".
Ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι η παράταξή του βασίζεται στους ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες και τους μικρομεσαίους Έλληνες που σηκώνουν το βάρος της κρίσης.
Σύνθημά του: «Φυσάει Βαρδάρης – Ξαστερώνει» και το στρατηγείο του θα είναι στην Τσιμισκή 38.
Η κ. Παλιαδέλη είπε ότι η πρόταση του κ. Μπόλαρη «ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία», όταν ήταν έτοιμη πλέον να ιδιωτεύσει. Αντιστοίχως της είχε γίνει η πρόταση από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να γίνει ευρωβουλευτής.
«Την εμπειρία που αποκόμισα από τα πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή θα είμαι ευτυχής να τη μεταφέρω στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το μέλλον της Ευρώπης είναι στις περιφέρειές της. Η Κεντρική Μακεδονία πρέπει να το αξιοποιήσει όχι μόνο σε επίπεδο κονδυλίων, αλλά και με αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την κεντρική διοίκηση. Να επενδύσουμε στη συνεργασία και τους "συμβιβασμούς", δηλαδή την ανταλλαγή απόψεων για την εξεύρεση της μέσης λύσης, προκειμένου να προχωρήσει κάτι, ώστε να αναδείξουμε τα προσόντα όχι με επαρχιωτική, αλλά με περήφανη λογική», σημείωσε.
Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σύντομα τους πέντε άξονες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ για την αντιπαλότητα Ιωαννίδη – Τζιτζικώστα είπε ότι «πρόκειται για αντιπαλότητα στους κόλπους μιας παράταξης, που διαχειρίστηκε ανεπιτυχώς τα πράγματα και στην Περιφέρεια και στη νομαρχία».
Παράλληλα, σημείωσε ότι δε συντρέχει λόγος να παραιτηθεί από βουλευτής, κάτι που θα κάνει και ως εκ του νόμου υποχρέωση εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης. «Υπάρχουν παραιτήσεις ουσίας και παραιτήσεις επικοινωνίας», δήλωσε με νόημα.
Η κ. Παλιαδέλη επίσης τόνισε ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν τιμητικό γι αυτή που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιό του.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ο κ. Αδάμ Δράγας, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΔΗΜΑΡ στο περιφερειακό συμβούλιο και η κ. Δήμητρα Αγκαθίδου, δημοτική σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» του κ. Μπουτάρη, οι οποίοι εξετάζουν τη συμμετοχή τους στην περιφερειακή παράταξη «Συμμετέχω».
Το διαβάσαμε στο: http://feedproxy.google.com/~r/tsantirigr/~3/Efi9CvBDRwg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου