Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Βούλα Παπαχρήστου: Από το βάθρο στο βόθρο


TaXalia (Macedonia) 

Ίσως αυτή τη φορά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρέπει να μας βάλει τελευταίους στην πομπή γιατί, αντί να τιμήσουμε, ντροπιάσαμε την Ολυμπιακή ιδέα, μια καθαρή πράξη αιμομιξίας από τους γεννήτορες της.


Εκτός αν δεν πιστεύουμε τίποτα από τα παραμύθια που λέμε για «ευγενή άμιλλα όλων των λαών» που «τρέχουν προσκυνητές» κατά τον Ολυμπιακό Ύμνο. Που θεωρούμε τον Μαύρο ή τον Κίτρινο που θα τρέξει δίπλα μας κατώτερο ον, όπως θεωρούμε κατώτερους και τους νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, σχεδόν μιάσματα που τα είχαμε ανάγκη για τα καπνά ή τις ντομάτες ή ως οικιακές βοηθούς, αλλά ουσιαστικά δεν είναι πλήρη ανθρώπινα όντα.

Ντρέπομαι για την πατρίδα μου που περηφανεύεται ότι έχει 7 εκατομμύρια «ομογενείς» σ’όλο τον κόσμο, αλλά φέρνεται στους δικούς της νόμιμους μετανάστες όπως δε φέρθηκε καμιά χώρα «στα ξενιτεμένα αδέλφια τους».

Δε φαντάζομαι να έλεγε ποτέ κάποια αθλήτρια για τον Καναδά: «Με τόσους «πιατάδες»  Έλληνες στο Τορόντο, και με τόση άσκηση που κάνουν καθημερινά στα ελληνικά εστιατόρια κάποιος θα βρεθεί να γίνει ολυμπιονίκης δισκοβόλος». Αυστηρή η ποινή της κ. Παπαχρήστου; Αν ζούσε στον Καναδά ή σε άλλες δυτικές χώρες, θα υπήρχε τόση γενική κατακραυγή που η Ολυμπιακή Επιτροπή θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί γιατί δεν την διέγραψε ισόβια. Λέτε νάναι τυχαίο που το «αστειάκι» της ξανθιάς συμπατριώτισσας είναι πρωτοσέλιδο παγκοσμίως;

Είναι θράσος να οδηγούμε την πομπή των Ολυμπιακών  Αγώνων όταν στην ελληνική ομάδα υπάρχουν άτομα που σκέφτονται σαν την Βούλα Παπαχρήστου, -σίγουρα θα μείνει στην ιστορία- που βλέπει τους Αγώνες σαν σκέτη σωματική άσκηση και μετάλλιο (σώμα υγιές εν πνεύματι ασθενεί) και χάνει το βασικότερο: το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα σε όλους τους λαούς, Να βράσω το χρυσό μετάλλιό της και το βάθρο της, τη στιγμή που μας έριξε στο βόθρο των φυλετικών διακρίσεων, προδίνοντας το Ολυμπιακό Πνεύμα, όπως παρουσιάζεται στον Ύμνο του Παλαμά. Ναι υπάρχουν και μελανότερα προηγούμενα (αποκλεισμός αθλητών λόγω φυλής, όπως Χίτλερ, απαρτχάιντ κλπ), -- αυτούς ήθελε να μιμηθεί;

Η Βούλα Παπαχρήστου σημάδεψε όχι τυχαία στο κέντρο με απόλυτη ακρίβεια. Όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με κείμενό της: «Όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, πρέπει να εκτελούνται επί τόπου». Αυτή είναι η 4,000 χρόνων παράδοση της φυλής μας; Υπάρχει η απέλαση, γιατί, κ. Παπαχρήστου, πρέπει να τους σκοτώνουμε σα νάναι σκυλιά; Ή μήπως πιστεύεις ότι αυτοί είναι σκυλιά κι εσύ είσαι θεογέννητη ξανθόεσσα  πριγκίπισσα;

Ξανασημάδεψε στο κέντρο, αυτή τη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μάλλον όχι από αφέλεια, αλλά από σύμφυτη ιδεολογία, ίσως και από πολιτικές παραινέσεις, δεν το γνωρίζω, και πλήγωσε το ιερό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας – τη μόνη ελπίδα που μας απόμεινε ενάντια στις άλλες καταστροφικές αντιπαραθέσεις των λαών.

Η Παπαχρήστου, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάδα έχει γίνει πια πολυπολιτισμική χώρα, όπως δεκάδες άλλες. Το 1950 οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία είχαν το ίδιο πρόβλημα με τους παράνομους Έλληνες μετανάστες; Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, όπως θα έκανε η κ. Παπαχρήστου; Πρέπει κάποτε και η Ελλάδα να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστών διδασκόμενη από τις εμπειρίες άλλων χωρών.

Ως άτομο μπορώ να λέω στους φίλους μου στο καφενείο όσα αστεία θέλω για ξανθιές και Πόντιους και Πακιστανούς και όποιον άλλον. Αλλά όταν κρατάω στα χέρια μου τη γαλανόλευκη και το θυρεό της πατρίδας μου, παύω να είμαι εγώ πια, είμαι η Ελλάδα, και δε μπορώ από το βάθρο της να τη ρίχνω στο βόθρο και να τη ρεζιλεύω με τις δικές μου πεποιθήσεις (λες και δεν μας έχουν κάνει εδώ και μερικά χρόνια περικαταγέλασμα των εθνών οι «ολυμπιονίκες» μας στην πολιτική).

Χρήστος Μαγγούτας
Τορόντο Καναδά
ΥΓ Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους αναγνώστες που μπορεί να νομίσουν ότι τους αποπροσανατολίζω. Ναι πολύ ασχολούμαι με τις 2 γραμμές της Βούλας, γιατί πιστεύω ότι τάκανε σαλάτα. Αλλά τα περισσότερα άρθρα μου είναι: πού πήγαν τα 350 δις που χρωστάμε; Θα μας απαντήσει ποτέ πολιτικός; Γιατί ο Σύριζα ή και μικρά κόμματα δε θέτουν αυτό το θέμα, παρά στη χάση και στη φέξη και για το θεαθήναι, αλλά ποτέ επίσημα στη Βουλή; Μήπως είναι συνένοχα σε δεύτερο επίπεδο (δήμαρχοι, εργολάβοι, προσωπικές χάρες κλπ) με «αντιπαροχή» να μην τα «βγάλουν» στη Βουλή; [X.M.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου