Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μπόλαρης : «Tο ‘αν’ και το ‘θα’ το ‘σπειραν και δεν φύτρωσε»

Την εκτίμηση πως οι πολίτες ψήφισαν συντηρητικά στις εκλογές αυτές έκανε ο βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό TVS με το δημοσιογράφο Γρηγόρη Θωματίκο. Επεξηγώντας ο κ. Μπόλαρης ανέφερε πως σε περίοδο κρίσης οι επιλογές των ψηφοφόρων είναι συντηρητικές. Συγκεκριμένα είπε, η ψήφος προς τη Νέα Δημοκρατία μια επιλογή προς ένα φύσει συντηρητικό κόμμα ενώ η ψήφος προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι θέσει συντηρητική επιλογή. Γιατί συνέχισε ο κ. Μπόλαρης ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους πολίτες με βασικές θέσεις τη διατήρησητης υπάρχουσας κατάστασης στο δημόσιο τομέα χωρίς την παραμικρή αναφορά σε αλλαγές που είναι αναγκαίες. Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπόλαρης είπε πως ανέλαβε την ευθύνη για τη διαχείριση μιας κρίσης που κορυφώθηκε από τη την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ ενώ προεκλογικά ήταν το μόνο κόμμα που πρότεινε διαρθρωτικές αλλαγές. Προτάσεις για αποτελεσματική και διάφανη διοίκηση, στη θέση της σοβιετικού τύπου γραφειοκρατίας και αλλαγή στην παραγωγική διαδικασία για να έχουμε ποιότητα, καινοτομία. Γιατί συντηρητικός είναι όποιος επιμένει στη διατήρηση μιας κατάστασης και προεκλογικά υπήρξε μια χωρίς αντίκρισμα υποσχεσιολογία για επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση που ακριβώς μας έφερε στη δίνη της κατάρρευσης.
Με το δημόσιο χρέος να διογκώνεται δεν είναι δυνατό τόνισε ο κ. Μπόλαρης να συνεχίσουμε στη λογική της διατήρησης μιας απαράδεκτης κατάστασης με υπέρογκο δημόσιο τομέα, με υψηλό δανεισμό για κάλυψη των ελλειμμάτων. Για να παραθέσει τον Κολοκοτρώνη με αφορμή τις απατηλές υποσχέσεις, «το ‘αν’ και το ‘θα’ το σπειρανν και δεν φύτρωσε».

Κάνοντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του σε μια κυβέρνηση συνευθύνης ο κ. Μπόλαρης παρατήρησε πως ενώ προεκλογικά ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως θέλει σχηματισμό κυβέρνησης τώρα αποποιείται την ευθύνη και καταφελυγει στην αντιπολίτευση. Το αναγκαίο επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης είναι να υπάρξει πολιτική ανάλυση για όσα συμβαίνουν στη χώρα γιατί διαφορετικά το φάσμα της κατάρρευσης είναι εμπρός μας. Κάνοντας αυτοκριτική εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Σερραίος βουλευτής ανέφερε πως οι θέσεις του κόμματος για διαρθρωτικές αλλαγές δεν επεξηγήθηκαν στο βαθμό που έπρεπε στους πολίτες. Στη θέση του ότι ο κ. Σαμαράς δεν νομιμοποιείται να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ο κ. Μάρκος Μπόλαρης υπενθύμισε πως ο αρχηγός της ΝΔ απαιτούσε την παραίτηση μιας κυβέρνησης που είχε το 43% του εκλογικού σώματος όταν διαχειριζόταν τις δυσμενείς συνθήκες που κληροδότησε από τη ΝΔ. Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε πως οι πολίτες δεν βλέπουν ποιος δημιούργησε την κρίση αλλά ποιος έχει την ευθύνη της διαχείρισης. Από την άλλη πλευρά καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ κεφαλαιοποίηση της αγωνίας του κόσμου για την εκ του ασφαλούς αντιπολιτευτική τακτική. Το ΠΑΣΟΚ τόνισε δεν είναι φέουδο, ούτε κομητείες, αλλά ούτε και άθροισμα συνιστωσών. Είναι η σταθερά του δημοκρατικού μας συστήματος και στις εκλογές αυτές δεν έχασε την ψυχή τους με υποσχέσεις αλλά εξέφρασε τους πολίτες με δημοκρατικό φρόνημα και συναίσθημα.

Για μια άλλη πορεία της χώρας είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι νέοι πως η συναλλαγή, το ρουσφέτι, η ατομική βόλεψη είναι συντηρητικές επιλογές και πως αυτό που θα τους σώσει είναι η αξιοπρέπεια και μια άλλη λογική.

bolaris.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου