Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αλβανοί "ιστορικοί" επιστρατεύονται κατά της απογραφής

Aπό το Ιστολόγιο "Δερόπολη"
http://www.deropoli.com/?p=697

Από την ημέρα που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση  η νέα απογραφή που θα γίνει κατά το έτος 2011, δεν σταμάτησαν και οι αντιδράσεις  αλβανών «ιστορικών» κάθε ιδεολογικής τοποθέτησης, οι οποίοι σε εφημερίδες και τηλεοράσεις κυματίζουν μετά μανίας τη σημαία του «πατριωτισμού» και των «εθνικών κινδύνων» που ενέχει ένα τέτοιο εγχείρημα για την Αλβανία.

Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πρωτοστατούν οι αλβανοί εθνοπατέρες Πελούμπ Τζούφι και Σαμπρί Γκόντο, ιδεολόγοι του σύγχρονου αλβανικού εθνικισμού, κι ενώ ακολουθούν πίσω τους κάθε «αριστερός» ή  «δεξιός» που  πλειοδοτώντας με ανθελληνικά  συνθήματα και αναθεματισμούς, επιδιώκουν κάθε είδος οφέλους. Από την ψήφο έως και τα οικονομικά ή άλλα οφέλη.

Οι «φωτισμένοι» αυτοί ιστορικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αλβανικό έθνος, το οποίο» κινδυνεύει» από μια αντικειμενική απογραφή  όπου ο κάθε αλβανός πολίτης με ελεύθερη βούληση θα εκφραστεί για την εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα. Λέγοντάς τα αυτά όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες λένε  και το ποίημα που έχουν μάθει εδώ και 60 χρόνια: η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία έχει όλα τα δικαιώματα, η Ελλάδα έχει βλέψεις  και θα εκμεταλλευθεί  την εν λόγω απογραφή κλπ. κλπ.

Ξεχνούν οι «φωτισμένοι»  εθνοπατέρες πως η Εθνική Ελληνική Μειονότητα  από το 1913  και μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλά στο αλβανικό κράτος, έχει προσφέρει πολλά στη συγκρότηση και την  ευημερία αυτού του κράτους και δεν πρόκειται  να ανεχθεί πράξεις και συμπεριφορές που θίγουν την προσφορά της, την ιστορία και την ταυτότητά της. Οι Έλληνες στην Αλβανία είναι πολίτες αυτής της χώρας και όπως τηρούν τις υποχρεώσεις τους, έτσι απαιτούν και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Δεκαετίες τώρα, πολιτικοί, ιστορικοί, οι κάθε είδους ανθέλληνες, πασχίζουν να μας συρρικνώσουν με υποθετικές και στημένες απογραφές. Όπως αυτή που έγινε το 2001, την οποία η Μειονότητα  μποϊκοτάρισε, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ευρωπαϊκό και διεθνή παράγοντα. Ενώ τώρα, πιεσμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αλβανική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τα μπρος, μια εξαγγελία προς τη σωστή κατεύθυνση.  Εξαγγελία που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινής και όχι μια ταχτική κίνηση για να πετύχει  την ελεύθερη επικοινωνία με τις χώρες της Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. Ό σ ο υ ς ''εθνοπατέρες'' και να επιστρατεύσουν προς την κατασυκοφάντηση των Ε λ λ ή ν ω ν,οι Ευρωπαίοι επίτροποι τούς έχουν αντιληφθή και θα εκφρασθούν αναλόγως της προπετείας των.Τώρα,πια,είναι αδύνατο να κρυφθούν καθότι οι πιθανότητες για π λ ή ρ η ένταξή των 'στην Ε.Ε. των είκοσι επτά με μία τέτοια εκφασισμένη και σ ω β ι ν ι σ τ ι κ ή νοοτροπία έναντι ο λ ο κ λ ή ρ ο υ της Ελλάδος και του Ελληνισμού,είναι ι σ χ ν ό τ α τ ε ς.Είναι Ασιάτες ως προς τη συμπεριφορά των,όμοιοι με τους Τούρκους και μιμούμενοι,λόγω φθόνου,τους Σκοπιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή