Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Matthew Nimetz - Παμμακεδονικής στη Νέα Υόρκη

Να πάρει ευθέως θέση στην εντεινόμενη αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, ζήτησαν από τον Eιδικό Διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. κ.Μάθιου Νίμιτς, η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του την Παρασκευή και η οποία διήρκησε 90 λεπτά. Στη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της Παμμακεδονικής, έδειξαν βίντεο στον κ.Νίμιτς, βίντεο που..
μαρτυρούν τη σκοπιανή προπαγάνδα και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. κ. Κώστα Χατζηστεφανίδη, ο Ειδικός Διαμεσολαβητής έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον αλυτρωτισμό που απορρέει από τη γειτονική χώρα και έχει συνεπάρει λαό και πολιτική ηγεσία.
 Παράλληλα ο γραμματέας της Παμμακεδονικής, κ. Δημήτρης Χατζής, παρατήρησε πως ο αλυτρωτισμός και οι προκλήσεις των Σκοπίων έχουν φθάσει σε σημείο που μπορεί να χαρακτηριστούν ως απειλή της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, ενώ ζήτησε από τον κ.Νίμιτς να απευθυνθεί στο λαό των Σκοπίων και όχι στη ηγεσία, επισημαίνοντας πως ο αλυτρωτισμός θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή. 
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από τη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και ήπιο κλίμα. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι το γεγονός ότι ενώ η συνάντησή μας είχε προγραμματισθεί για μισή ώρα διήρκησε τελικώς 90 λεπτά. Σταθήκαμε κυρίως στο θέμα της Σκοπιανής προπαγάνδας που πλέον ξεπέρασε κάθε όριο και επαναλάβαμε πως σε καμία περίπτωση ο απανταχού Ελληνισμός δεν θα δεχθεί τα περί δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. κ. Κώστα Χατζηστεφανίδης. 
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής ανέφερε πως είναι πλέον ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει την ΠΓΔΜ να ξεφύγει από την παγίδα του μακεδονισμού στην οποία η ίδια έχει αυτοπαγηθευτεί και να βοηθήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να σταματήσει να φανατίζει τη νεολαία της με οράματα και ψευδαισθήσεις μιας δήθεν «Ενωμένης» Μακεδονίας. 
Τέλος, η κυρία Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, επέδωσε στον κ. Νίμιτς σχετικό ψήφισμα προς των ΟΗΕ εκ μέρους του «Κοινού των Μακεδόνων» το οποίο αντιπροσωπεύει Μακεδονικούς συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό το οποίο απερίφραστα τονίζει: «Δεν νομιμοποιούμε κανέναν Έλληνα πολιτικό να παραχωρήσει τα ονόματά μας “Μακεδόνας” και “Μακεδονία”, αποδεχόμενος σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης “Μακεδονία” στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ». 
 Επίσης έθεσε υπόψιν του Ειδικού Διαμεσολαβητή συγκεκριμένα άρθρα και μελέτες Σκοπιανών οι οποίοι συμβουλεύουν την ηγεσία των Σκοπίων στη λήψη δημοκρατικών μέτρων σε όλους τους τομείς και το φάσμα της κοινωνίας τους. 
 
http://taxalia.blogspot.com/2012/02/matthew-nimetz.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου