Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Γλιστρώντας ανέμελα (στα Βουλγάρικα Βουνά) πάμε να πιάσουμε ολοταχώς τον πάτο!

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Γραικομαρκίας...εν μέσω κρίσης, αντί να συμμαζευτούμε στα δικά μας, πλουτίζουμε τους απέναντι...!

Περισσότεροι Ελληνες στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας

(Η φτώχεια θέλει καλοπέραση...ή μήπως άλλοι πεινούν και άλλοι επιδεικτικά σκορπίζουν τα φοροδιαφεύγοντα εισοδήματά τους οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα!)

Κατά 20% αυξήθηκε η διέλευση τουριστών από τα σύνορα της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα τα Χριστούγεννα  

(Η Αράχοβα, το Φαλακρό, ο Λαϊλιάς, το Καϊμάκτσαλάν λίγα μας πέφτουν!...στο κάτω κάτω -φοροδιαφεύγοντα- ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ | Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
 

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι επέλεξαν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας για τις αργίες των Χριστουγέννων, καθώς οι προσιτές τιμές αποτέλεσαν σημαντικό δέλεαρ.

(για...35 ευρώ...διαφορά!)

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της συνοριακής αστυνομικής διεύθυνσης στο Σμόλιαν Τόντορ Γκεοργκίεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, περισσότεροι κατά 23.000 ήταν οι ταξιδιώτες που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας την περίοδο των Χριστουγέννων, αύξηση που αγγίζει το 20% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Οι Ελληνες που έφθασαν στη Βουλγαρία για τα Χριστούγεννα υπερτερούν έναντι των Βουλγάρων που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, ενώ μεγαλύτερος αριθμός Βουλγάρων αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για την Πρωτοχρονιά.

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των ελλήνων τουριστών που πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ για τα Χριστούγεννα, με προορισμό το Σμόλιαν και το Παμπόροβο, καθώς το χιονοδρομικό θέρετρο προσέλκυσε πλήθος μεμονωμένων τουριστών, όπως ανέφεραν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Η Βουλγαρία άλλωστε αναδεικνύεται εφέτος μεταξύ των δημοφιλών προσιτών προορισμών, μιας και υποκαθιστά αρκετά θέρετρα σκι της Βόρειας Ευρώπης, με πακέτα που κυμαίνονται από 200 ως 300 ευρώ (έξι ημέρες και οδική μεταφορά). Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παμπόροβο έφθασε στο 75%-80% τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την περιφερειακή ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και η πληρότητα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς είναι περίπου στο 100%. Οσον αφορά τα ξενοδοχεία της περιοχής, περίπου το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την περίοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει από Ελληνες, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων. Η αύξηση παρατηρήθηκε κυρίως στις δύο νέες συνοριακές διαβάσεις Θερμών - Ζλάτογκραντ και ΚυπρίνουΙβαϊλόβγκραντ, ενώ ήταν μικρότερη στη συνοριακή διάβαση Ιλιντεν και μηδαμινή στη συνοριακή διάβαση Κούλατα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=375248&dt=29/12/2010#ixzz19cv7FQRl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου