Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Με αυθαίρετα και με αυθαιρεσίες φτάσαμε στον πάτο και τα χάλια. Καιρός είναι να να μπούμε σε σειρα.

23 Δεκ 2010

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_5458.html

"Όχι" Μπιρμπίλη στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων


Δηλαδή την πρόταση που έχει κάνει το taxalia ούτε που την διαβάσατε έτσι;
(Η λύση για το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα… από το TaXalia)

Την αντίθεσή της στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στην επέκταση της Αττικής οδού, χωρίς αυτή να είναι ενταγμένη στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, εκφράζει η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Free Sunday».


Η κ. Μπιρμπίλη τονίζει ότι «η πολιτική του υπουργείου είναι ότι δεν έχουμε πολιτική νομιμοποίησης αυθαιρέτων», και επισημαίνει πως «ναι θα είναι για πάντα παράνομοι. Η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να αλλάξει... Πρέπει κάπου να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή».

Για την επέκταση της Αττικής οδού λέει ότι «οι υποδομές που σχεδιάζουμε σήμερα, σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την εικόνα που θα έχουν οι πόλεις μας αύριο. Και εκεί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», τονίζοντας πως «η οποία επέκταση της Αττικής οδού πρέπει να γίνει στο πλαίσιο ενός ρυθμιστικού σχεδίου στην Αθήνα, το οποίο θα λέει ποια είναι αυτή η πόλη που θέλουμε να έχουμε το 2020».

Σχετικά με το δάνειο της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, η υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει ότι «δεν συμφωνούμε με τέτοιες πελατειακές πρακτικές» και προσθέτει πως «δεν φαίνεται να υπάρχει νομικό θέμα». Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλη αύξηση του ειδικού τέλους ΑΠΕ και κάνει γνωστό ότι έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, γιατί από το νέο έτος θα εφαρμόζονται τα νέα τιμολόγια.

Η υπουργός, αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, λέει ότι το υπουργείο έχει ολοκληρώσει μία πολύ μεγάλη μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου, για το «παλιό θεσμοθετημένο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, όπου εντοπίζεται το πολύ σοβαρό πρόβλημα, με μεγάλη παρακμή και γκετοποίηση».

Τέλος, δηλώνει ότι δεν συνάντησε την τρόικα στην τελευταία επίσκεψη των μελών. «Δεν ζήτησαν να με δουν γιατί δεν υπήρχε κανένα θέμα μαζί μου, το συγκεκριμένο τρίμηνο», σημειώνει.

Πηγή: AΘΗΝΑ 9,84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου