Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αδιαλαξίας συνέχεια στα Σκόπια

Σε «κάποιους Έλληνες πολιτικούς» επέρριψε τις ευθύνες για τη μη λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ.

 
«Ο κυριότερος λόγος που δεν έχει ακόμη εξευρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος σχετίζεται με κάποιους Έλληνες πολιτικούς και όχι με τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ» υποστήριξε στην ετήσια ομιλία του στη Βουλή της γειτονικής χώρας ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο κ. Ιβάνοφ κάλεσε όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας του να διαμορφώσουν ενιαία θέση στο ζήτημα της ονομασίας και να μην επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το θέμα αυτό για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διότι, όπως σημείωσε, με τον τρόπο αυτό προκαλείται ζημιά στο εσωτερικό.

Ανέφερε επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωατλαντικές και ευρωπαϊκές δομές αποτελεί το πρόβλημα της ονομασίας, το οποίο, όπως είπε, «δημιουργήθηκε από την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ εκτίμησε πάντως ότι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο εντατικός και αποκτά την επιθυμητή δυναμική, η οποία έλειπε την περασμένη περίοδο και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο και τις καλές, σε γενικές γραμμές, οικονομικές σχέσεις.
 
14/12/2010 17:48 | © VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου