Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Του Μάρκου Τέμπλαρ, Καθηγητή Αντιτρομοκρατίας, Πολιτικής και Στρατηγικής

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ !

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ!


Η ασφάλεια και η μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος είναι αποτέλεσμα εσωτερικής σταθερότητας η οποία θα έπρεπε να είναι η υπ' αριθμόν μία υποχρέωση Έλληνος διπλωμάτου, πρώην ή παρόντος. Η σταθερότητα της ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την περιοχή, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να την εξασφαλίσει. Δεν είναι συνετό για την Ελλάδα να προσπαθεί με το ζόρι να δίδει ασύμφορες λύσεις σε έναν λαό που έχει γαλουχηθεί ως «μακεδονικός» ενώ η παρούσα κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει εχθρικές πράξεις εναντίον των μειονοτήτων της, πόσο μάλλον εναντίον των γειτόνων της, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γείτονες τους οποίους τα Σκόπια βρίζουν, είναι εκείνοι από τους οποίους η ΠΓΔΜ εξαρτάται για την επιβίωσή της.

Η σταθερότητα στη ΠΓΔΜ ή της περιοχής δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα Σκόπια τροφοδοτούν μια εθνοκεντρική εθνικιστική ιδεολογία και συνεχίζουν αδυσώπητα το πρόγραμμα της αρχαιοποίησης της χώρας. Η ΠΓΔΜ με το παρόν συνταγματικό όνομά της και τα παράγωγά του βασισμένη σε ιστορικό κενό βάσει ευφορικής ανάκλησης ενός παρελθόντος που ποτέ δεν υπήρξε, προσθέτει στις εθνικές εντάσεις στην περιοχή, αποτελεί μια στρατηγική απειλή ανασφάλειας για την Ελλάδα, ενώ υπονομεύει επιπλέον την εδαφική ακεραιότητα αυτής καθ' αυτής της Ελλάδος. Η ιδέα δεν έγκειται στο να σταθεροποιήσομε τα Σκόπια αποσταθεροποιώντας την Ελλάδα. Ανεξαρτήτως εγγυήσεων που δίδουν παρούσες μεγάλες δυνάμεις, η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος εξαρτάται μόνον από την ίδια την Ελλάδα που είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την κυριαρχία και τον αποτελεσματικό έλεγχο των εδαφών της που τα κέρδισαν με το αίμα τους οι Έλληνες. Το να τάσσεται κανείς υπέρ ή κατά εθνικών θεμάτων χωρίς να εξετάζει τις βαλκανικές κοινωνικό-πολιτικές και ιστορικές πραγματικότητες (ειδικά τα τελευταία 100 χρόνια) είναι απλά μια διανοητική άσκηση και μάλιστα ανώφελη.

Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί χωρίς την ειλικρινή και ενεργό συμμετοχή του σλαβικού πληθυσμού και της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δεν θα οδηγήσει σε λύση, αλλά σε ένα φιάσκο εις βάρος της Ελλάδος. Η πρόσφατη πρόταση Makedonci/Makedonski προσβάλλει την νοημοσύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου