Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

άχ Αντωνία μας, θάλασσα τα'κανες πάλι!...Δεν σου τά'πανε πως σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν!

Με την αμέριστη υποστήριξη του λεγόμενου διεθνούς παράγοντα έως τώρα, οι Σκοπιανοί πήραν σίγουρα το λάθος μήνυμα, και νομίζουν πως μπορουν να κάνουν και δική τους εξωτερική πολιτική, και δή Μεσανατολική! Η πρώτη γκάφα τους ήταν αν αφήσουν την σύνοδο του ΝΑΤΟ να περάσει χωρίς να πιάσουν από τα δόντια το σωτήριο σκοινί που (πιστός στα Βασιγκτώνια κελεύσματα) τους πέταξε ο δικός μας ΥΠΕΞ...Δεν άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ στα υπερατλαντικά αφεντικά αυτό, και το δείχουν απροκάλυπτα πλέον. ¨Ηδη βλέπουμε πορτοκαλιού χρώματος διαδηλώσεις εναντίον του Γκρούϊου στα Σκόπια και πυρά εναντίον του σε μέχρι τώρα φίλια μέσα. Τώρα πάλι σε άλλον παλουκόλακο έπεσαν οι Σκοπιανοί και σίγουρα αυτό θα τους πονέσει! Με το "lobby" δεν τα βάζει κανείς χωρίς να ματωθεί, κάτι που το βλέπουν ήδη ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου. Να μην αφήνουμε τέτοιες ευκαιρίες να μας φεύγουν μέσα από τα χέρια μας λοιπόν...αρκεί να μπούν οι δικοί μας στο ΥΠΕΞ στην άμεση εκμετάλευση της κοντόφθαλμης Συριακής γκάφας των Σκοπιανών! Άντε παιδιά στο ΥΠΕΞ...ναι, μεν τα βόδια σας αργά, αλλά και τέτοιες διπλωματικές ευκαιρίες δεν μας εμφανίζονται κάθε μέρα!...

Αντόνιο Μιλοσόσκι: «Η υποστήριξη προς τη Συρία δεν στρέφεται κατά του Ισραήλ»
Δεκέμβριος 20, 2010.


Η υποστήριξη προς την Συρία δεν θα χαλάσει τη  φιλία με το Ισραήλ, υποστήριξε σήμερα ο ΥΠΕΞ Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Στην Συρο-ισραηλινή διένεξη στα πλαίσια του ΟΗΕ η θέση των Σκοπίων ήταν υπέρ της Συρίας (σ.σ. για τους εύλογους λόγους, αναγνώρισης του σλαβικού κράτους ως ‘μακεδονία’ εκ μέρους της Συρίας), αλλά αυτό δεν σημαίνει- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι η ‘Μακεδονία’ γυρίζει τη πλάτη στο Ισραήλ. (σ.σ. και όμως τη γύρισε…)

«Η συνεργασία με το Ισραήλ βρίσκεται σε μια υγιή δομή και κάθε θέμα με πολυμερή ή διμερή βάση δεν θέτει σε κίνδυνο την καρποφόρα σχέση μεταξύ της πΓΔΜ και του Ισραήλ», δήλωσε ο Αντόνιο Μιλισόσκι.

Ωστόσο, ο πρέσβης του Ισραήλ σε επιστολή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, κατέστησε σαφές ότι η Ιερουσαλήμ είναι απογοητευμένη από τη θέση του κράτους της Βαρντάρσκας. Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις για την απόφαση αυτή.

«Η χώρα εναρμονίζεται με τη στάση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και όταν οι χώρες πρέπει να ψηφίσουν για ένα θέμα αποφασίζουν σύμφωνα με τα εθνικά τους συμφέροντα», δήλωσε ο Μιλοσόσκι.

Η επίλυση των υψιπέδων του Γκολάν, είναι ένα από τα βασικά εκκρεμή ζητήματα μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, το οποίο δεν υποστηρίζεται ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από τον Καναδά. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απείχαν και σύμφωνα με τις Βρυξέλλες στην ίδια γραμμή παρέμειναν η Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Σημειώνεται ότι η Συρία είναι η 129η χώρα που αναγνώρισε την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Από την άλλη πλευρά η υποστήριξη του Ισραήλ και του ισραηλινού λόμπι προς τη ‘Μακεδονία’ αποτελούν παράδοση.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ στο μόνο βαλκανικό κράτος που κατήργησε το καθεστώς των θεωρήσεων (Βίζας) είναι τα Σκόπια.

--

Τίτλος άρθρου: «Милошоски: Поддршката за Сирија нема да не скара со Израел»

Δημοσίευση: τηλεόραση ‘Sitel’, 20.12.2010 - 15:34.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου