Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Από ασυδοσία άλλο τίποτα σε αυτόν τον τόπο των αυθαιρέτων...τώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

http://krasodad.blogspot.com/2010/12/blog-post_7492.html

Χωρίς άδεια το παγοδρόμιο στην Αριστοτέλους! ~ Μεγάλο πρόστιμο


Πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ βεβαίωσε η διεύθυνση προσόδων του δήμου Θεσσαλονίκης στην επιχείρηση που έστησε το παγοδρόμιο στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς λειτουργεί χωρίς άδεια.

Παρ’ ότι το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αρχικά την εγκατάσταση του παγοδρομίου, ύστερα από ένσταση δεύτερου επιχειρηματία...
 δεν υπογράφηκε σύμβαση για τη λειτουργία του και οι εκπρόσωποι του δήμου διαμήνυσαν στους ιδιοκτήτες της εταιρίας ότι δεν πρέπει να το εγκαταστήσουν, την ώρα που αυτοί υποστηρίζουν ότι έχουν καταβάλλει ήδη χρήματα ως προκαταβολή.

“Υπάρχει μείζον πρόβλημα με το παγοδρόμιο, αφού λειτουργεί χωρίς άδεια”, τόνισε μιλώντας στη “Μ” ο αρμόδιο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης Νίκος Μακραντωνάκης. Ωστόσο αγνοούσε αν έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις υπηρεσίες του, όπως είπε, καθώς αυτό υπογράφεται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ” το πρόστιμο υπολογίστηκε βάσει των τετραγωνικών μέτρων που έχουν καταληφθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και ανέρχεται στο ποσό των 1.243.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο φύλλο ελέγχου με αριθμό 5829 και ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2010. Σε περίπτωση πάντως που ύστερα από τη διαμάχη των δύο επιχειρηματιών υπογραφεί η σύμβαση, το πρόστιμο διαγράφεται.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, η αίτηση των επιχειρηματιών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο ύστερα από ένσταση δεύτερου επιχειρηματία, η εγκατάσταση του παγοδρομίου δεν εγκρίθηκε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. “Γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία του και εγώ είπα ότι δεν πρέπει να το εγκαταστήσουν, είχα ειδοποιήσει την υπηρεσία”, διαβεβαίωσε ο κ. Μακραντωνάκης.

Αντίθετα, από την πλευρά των ιδιοκτητών του παγοδρομίου, υποστηρίζεται ότι διαθέτουν άδεια από τον δήμο για την εκμετάλλευση του χώρου, απλώς “δεν υπάρχει άδεια για παγοδρόμιο, επειδή δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο”, απάντησε στη “Μ” ο διαχειριστής της επιχείρησης Γιάννης Ζυγουράκης, εξηγώντας μάλιστα ότι η επιχείρησή του είχε απαλλαγεί όταν μηνύθηκε γι’ αυτόν τον λόγο στην Κομοτηνή. Μάλιστα ο κ. Ζυγουράκης ισχυρίστηκε ότι έχει δοθεί ήδη και προκαταβολή 5.000 ευρώ στον δήμο, από το συνολικό τίμημα των 20.000 ευρώ που έχει αποφασιστεί, όπως είπε. “Και πέρσι δώσαμε τα χρήματα, δεν αρνηθήκαμε ποτέ, δώσαμε και φέτος προκαταβολή”, τόνισε.

“Πώς είναι δυνατόν να εισπράχθηκαν χρήματα, αφού δεν υπάρχει σύμβαση”, απάντησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. “Αλλωστε ακόμη και αν είχε υπογραφεί σύμβαση δεν προβλέπεται να δοθεί προκαταβολή”, σημείωσε.

Ο διαχειριστής του παγοδρομίου αρνήθηκε ότι γνωρίζει οτιδήποτε και για την επιβολή προστίμων. “Εδώ έγινε έλεγχος από την αστυνομία και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, δεν έλεγξε κανείς άλλος οτιδήποτε, ούτε και μας ενημέρωσαν για πρόστιμα”, υποστήριξε.

Επικερδής η επιχείρηση

Το παγοδρόμιο καταλαμβάνει έκταση δεκάδων τετραγωνικών μέτρων στον χώρο πίσω ακριβώς από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους και η επιχείρηση χαρακτηρίζεται επικερδής, καθώς το αντίτιμο για τη χρήση του παγοδρομίου ανέρχεται στα 8 ευρώ για την πρώτη ώρα και 6 ευρώ για κάθε επόμενη ώρα, ενώ για όσους διαθέτουν δικά τους παγοπέδιλα το κόστος είναι 6 ευρώ την ώρα. Η πίστα του παγοδρομίου καταλαμβάνει έκταση 540 τετραγωνικών μέτρων, οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις 70 μέτρων και ο χώρος της υποδοχής και της ενοικίασης εξοπλισμού 85,5 τετραγωνικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου