Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Υποκρισία Νατοϊκών και άλλων "δυτικών" γιά το Βαλκανικό Φραγκεστάϊν που δημιούργησαν στο Κοσσυφοπέδιο

18.12.10


Σοκ στην Ευρώπη για πώληση οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο 

http://www.echedoros-a.gr/2010/12/blog-post_18.html

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, στην έκθεση αξιολογήθηκε ως το αφεντικό της μαφίας που είχε τον έλεγχο όλων των μυστικών επιχειρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο

Τα χρήματα από την πώληση των οργάνων κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία

Δεκέμβριος 18, 2010.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι τα χρήματα τα οποία εισπράττονταν από τις πωλήσεις των ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, κατατέθηκαν σε λογαριασμούς τραπεζών της Ελβετίας, της Αλβανίας, της Γερμανίας και ορισμένων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό δείχνει η έρευνα του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dick Marty, που οδήγησε στα ίχνη του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσόβου , Χασίμ Θάτσι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την αποκάλυψη των εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται στο εμπόριο οργάνων, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων, γράφει η καθημερινή εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic.

Στα ίχνη αυτών των λογαριασμών έχει φθάσει η Εισαγγελία της Σερβίας που είναι αρμόδια για Εγκλήματα Πολέμου, συνεργαζόμενη, μάλιστα, με το FBI, το οποίο είχε αρχίσει μια έρευνα για τη χρηματοδότηση των ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι λογαριασμοί που εντοπίστηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδήγησαν σε ονόματα προσώπων που καλύπτονται, συχνά, με επωνυμίες ψεύτικων ανθρωπιστικών οργανώσεων, που χρησίμευαν ως προκάλυμμα για τα εγκλήματά τους.

Ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις είναι : « Βοήθεια για το Κοσσυφοπέδιο», “Medicare”, “Caravan”, “Al Haramajin”, “ “Taibah international”.

Επαρκή αποδεικτικά στοιχεία

Ο Ειδικός Εισηγητής Dick Marty, του οποίου το σχέδιο της έκθεσης του, σχετικά με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε πως έδωσε αρκετό υλικό ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα αυτό.

Ο Χασίμ Θάτσι, σε ένα μέρος της έκθεσης, παρουσιάζεται ως επικεφαλής του ομίλου Drenica, που έλεγχε τις περισσότερες παράνομες δραστηριότητες στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ‘BIA’ (σ.σ. Bezbednosno-Informativna Агенција- σερβικές μυστικές υπηρεσίες), η ομάδα ‘Drenica’ αρχικά δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο όπλων και κλεμμένων οχημάτων, καθώς και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης προϊόντων, όπως στα τσιγάρα και τα καύσιμα και η οικογένεια Θάτσι είχει δημιουργήσει δεσμούς με την αλβανική, σκοπιανή, βουλγαρική και τσέχικη μαφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Marty, ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, έλαβε τα περισσότερα χρήματα από αυτά που συγκεντρώνονταν για τον UCK, και σύμφωνα με έκθεση του ‘BIA’ από το 1996 έως το 1999, στο Κόσσοβο και τα Μετόχια το ποσό έφθασε τα 900 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Σύμφωνα, επίσης, με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού DEA, η αλβανική Μαφία ήταν η ισχυρότερη στον κόσμο και σύμφωνα με την ‘BIA’ το 90 τοις εκατό της μεταφοράς ηρωίνης στην Ευρώπη γινότανε από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Η έκθεση, μάλιστα, αναφέρει ότι η ομάδα Θάτσι διακινούσε ποσότητες λαθραίας ηρωίνης.

«Νομίζω ότι έχουμε αρκετό υλικό για να δημοσιευθεί και να δικαιολογηθεί ώστε να προκαλέσει την αιτία για μια βαθιά, σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα που θα μπορούσε, πάνω από όλα, να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να δοθεί η άνεση να μιλήσουν οι μάρτυρες, γιατί αυτό είναι ένα από τα προβλήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ο Dick Marty.

Η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζήτησε χθες την εφαρμογή των διεθνών και εθνικών ερευνών για την εξαφάνιση, διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, της δωροδοκίας, και της μυστικής ένωσης των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος με πολιτικούς κύκλους του Κοσσυφοπεδίου, όπως ο αρμόδιος εισηγητής κ. Dick Marty, ανέφερε στην έκθεσή του.

Σύμφωνα, εξάλλου με το σχέδιο ψηφίσματος επί της έκθεσης Marty, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή που εδρεύει στο Παρίσι, αναφέρεται για μια ‘σειρά συγκεκριμένων ενδείξεων’ που επιβεβαιώνουν ότι ο UCK στην βόρεια Αλβανία κρατούσε αιχμάλωτους Σέρβους και Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι έπεσαν θύματα εξευτελιστικής μεταχείρισης, αν μη τι άλλο.
--

Τίτλος άρθρου: «Novac od prodaje organa išao na švajcarske račune»
(Τα χρήματα από την πώληση των οργάνων πήγαν σε λογαριασμούς της Ελβετίας)
Δημοσιεύθηκε: σερβική εφημερίδα ‘Blic’ 17.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου