Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Την υποστήριξη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στην ενταξιακή τους πορεία ζητούν τα Σκόπια

Επιστολή και στον Δ. Δρούτσα

Σκόπια - Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

 
Ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι (αριστ.) και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Nίκολα Γκρούεφσκι
Ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι (αριστ.) και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Nίκολα Γκρούεφσκι

Επιστολή στους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Δρούτσα, έστειλε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι ζητώντας την υποστήριξή τους για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

Η κίνηση γίνεται εν όψει των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του Δεκεμβρίου, για το ζήτημα.

Στην επιστολή του προς τους ομολόγους του της ΕΕ, ο κ. Μιλόσοσκι επαναλαμβάνει σχεδόν τις ίδιες αναφορές, που περιέχονται στην επιστολή του προς τον Δ.Δρούτσα, σχετικά με το αίτημα της ΠΓΔΜ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και διαβεβαιώνει ότι η χώρα του παραμένει ενεργή προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την έντονη ενασχόλησή μας σχετικά με την υπέρβαση της διαφοράς με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος, τόσο μέσω των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όσο και μέσω των συχνών διμερών επαφών σε πολιτικό επίπεδο, καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις για μία λύση, που δεν θα βλάψει τον εθνικό, γλωσσικό και πολιτιστικό αυτοπροσδιορισμό, ούτε του μακεδονικού, ούτε του ελληνικού λαού» αναφέρει η επιστολή.

«Περιμένουμε και από την ελληνική πλευρά να συνεισφέρει εποικοδομητικά στις συνομιλίες, ώστε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση», σημειώνει ο Αντ.Μιλόσοσκι στην επιστολή του αυτή προς τους 27 υπουργούς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069958#ixzz17BVsYSTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου