Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κατασχέθηκαν τα έργα τέχνης του πρώην πρωθυπουργού

...της Κροατίας

Την συλλογή έργων τέχνης του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ κατάσχεσε η αστυνομία.
Ο Ίβο Σαναντέρ συνελήφθη πρόσφατα στην Αυστρία κατηγορούμενος για διαφθορά. Τα έργα τέχνης θα κατασχεθούν προσωρινά, ως εγγύηση, ώστε το κράτος να μπορεί να αποζημιωθεί σε περίπτωση που δικαστεί και κριθεί ένοχος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η συλλογή του Σαναντέρ αποτελείται από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, των οποίων η πραγματική αξία υπερβαίνει κατά πολύ τη δηλωθείσα αξία τους που ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.
Τα περιουσιακά στοιχεία του Σαναντέρ και της οικογένειάς του δεσμεύτηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, ύστερα από εισαγγελικό αίτημα.
Ο Ίβο Σαναντέρ συνελήφθη στην Αυστρία στις αρχές Δεκεμβρίου και έχει τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσης του. Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας θεωρείται ύποπτος από την αυστριακή δικαιοσύνη για ξέπλυμα χρήματος και σε περίπτωση που του ασκηθούν διώξεις, αναμένεται να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Κροατία.
Ανασχηματισμός στην κροάτικη κυβέρνηση
Σε ανασχηματισμό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Γιαντράνκα Κοσόρ, που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Ίβο Σαναντέρ τον Ιούλιο του 2009.
Όπως ανέφερε ο ίδιος θα αντικατασταθούν 4 υπουργοί του κυβερνητικού σχηματισμού που "κληρονόμησε" από τον Σαναντέρ. "Η βασική ιδέα είναι να ενισχυθεί το τμήμα της ομάδας μας που θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος, να εφαρμόσει την οικονομική ανάκαμψη και να προχωρήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Κοσόρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Σημείωση δική μου:
Και γιά να μην ξεχνιώναστε γιά το πως έφτασε η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας στο σημερινό της μαύρο χάλι,  περιμένω να δώ είναι πότε θα ακούσουμε Άκηδες και Κωστάκηδες να παίρνουν την οδό του εισαγγελέα, όπως γίνεται και στην τελευταία βαλκανική χώρα! 
Και κάτι άλλο, μιάς και μιλάμε γιά σκανδαλα πολιτικών...δεν θα βρεθεί ένας εισαγγελέας να ψάξει το όνειδος του καθηγητικού και Ιατρικού κατεστημένου, που γλύφοντας γονυπετώς πολιτικές ποδιές της εξουσίας έδωσε πτυχείο Διδακτορικό στην...Ιατρική σε μιάν απόφοιτο της (διετούς φοίτησης) σχολής νηπιαγωγών Γρεβενών...απλώς επειδή ετύγχανε σύζυγος κάποιου Καραμανλή! (http://deilogos.blogspot.com/2006/06/blog-post_115125543443714658.html) και 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/blog-post_3294.htmlΜε αυτά και με αυτά, με την φαυλοκρατία, την προώθηση ανικάνων και την διαφθορά, έφεραν κάποιοι κύριοι την Ελλάδα στην καταστροφή...όλα αλληλένδετα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου