Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γκρούεφσκι τρομοκρατεί και φιμώνει τα αντικυβερνητικά μέσα!

Velija Ramkovski claims his arrest is a strike against democracy, accusing the government of blatant dictatorship. AFP photo

Γκρούεφσκι εναντίον καναλάρχη
http://www.elzoni.gr/html/ent/168/ent.5168.asp

28/12/2010
Δραματική τροπή έχει πάρει η βεντέτα μεταξύ του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι και του καναλάρχη Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Α1», που διακρίνεται για την σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση.

Ο Ράμκοφσκι και 13 ακόμη συνεργάτες του συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της απάτης, φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παραποίηση οικονομικών ισολογισμών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πρόκληση ζημιάς στους πιστωτές τους. Ως χρόνος προφυλάκισής τους ορίστηκαν οι 30 ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φορολογικός έλεγχος που διενεργήθηκε στο κανάλι και σε δέκα ακόμη εταιρίες συμφερόντων του Ράμκοφσκι, αποκάλυψε οικονομική απάτη άνω των 16 εκ ευρώ για την περίοδο 2005-2010.

Ο καναλάρχης απορρίπτει τις κατηγορίες και αποδίδει την σύλληψή του σε πολιτικά κίνητρα, καθώς ο σταθμός του, φίλα προσκείμενος μέχρι πρόσφατα στον Νίκολα Γκρούεφσκι και στην κυβέρνησή του, έχει ταχθεί στο πλευρό της αντιπολίτευσης.

Ο Ράμκοφσκι μίλησε για «δικτατορία Γκρουέφσκι» και  κατήγγειλε απόπειρα φίμωσης του σταθμού, ενώ ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατήγγειλε την κυβέρνηση για επιλεκτική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Η ατμόσφαιρα στα Σκόπια μύριζε μπαρούτι τους τελευταίους δύο μήνες. Ο δικηγόρος του Ράμκοφσκι. Μίροσλαβ Βούικι, μιλώντας στην «Ντόιτσε Βέλλε», υποστήριξε πως η σύλληψη αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, η δε προφυλάκιση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας παράνομης διαδικασίας, καθώς η εισαγγελία δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες για ποινικά αδικήματα.

«Αυτή είναι η δημοκρατία στην πατρίδα μας», σχολίασε ο ιδιοκτήτης του «Α1», κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μαζί με τους άλλους συγκατηγορουμένους του, ανακρίθηκαν για 12 ολόκληρες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου