Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Υπ. Υγείας: Τελεσίγραφο ενός μήνα σε δήμους για προνοιακά επιδόματα


Με κλείσιμο της «κάνουλας» στη χρηματοδότηση-μαχαίρι στα προνοιακά επιδόματα απειλεί το υπουργείο Υγείας τους δήμους της χώρας, εάν μέσα σε ένα μήνα δεν αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία όλων των δικαιούχων δημοτών τους (μέσω της βάσης ενημέρωσης που έχουν).

Επιστολή Μπόλαρη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ίσως και εντός της ημέρας θα αποσταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας επιστολή του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη, με την οποία θα καθίσταται σαφές η διορία του ενός μήνα προκειμένου να ενημερωθεί το υπουργείο με τα στοιχεία που ζητεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «δε θα επιδοθούν τα προϋπολογισμένα κονδύλια για τα προνοιακά επιδόματα».
Πηγές του υπουργείου Υγείας διευκρίνιζαν πως «δυστυχώς, δεν μπορούμε να γίνουμε συγκεκριμένοι ακόμη, όσον αφορά στους δήμους που έχουν στείλει στοιχεία και σε αυτούς που αρνούνται, προκειμένου να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα, έως το πέρας της προθεσμίας».
Μάλιστα, όπως διευκρίνιζαν, «οι περισσότεροι δήμοι έχουν τη βάση-δυνατότητα να ενημερώσουν το υπουργείο με τα στοιχεία που ζητεί, ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν· χαρακτηριστικό δε παράδειγμα υποδειγματικής ενημέρωσης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών».
Κοινή υπουργική απόφαση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σύντομα αναμένεται και κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα στοιχεία των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου