Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καί στο ΙΚΑ, συν-΄Ελληνες, "μαζί τα φάγαμε"...!



ΙΚΑ: 23.000 «άφαντους» συνταξιούχοους 
εμφάνισε η απογραφή

Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί, τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες. Η Διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες» να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους.

Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 ανυπόγραφοι συνταξιούχοι.

Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους αναζητούν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα του ετήσιου ελέγχου καταβολής των συντάξεων που διενεργείται από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων, το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει χρονικά με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω των τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 περισσότεροι θάνατοι από όσους δηλώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2010.

Στελέχη του Ιδρύματος πιστεύουν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα ποσά αυτά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου