Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΦΠΑ καί φοροδιαφυγή - μόλις τον συνέλαβαν τα βρήκε τα λεφτά!

ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Νέα σύλληψη επιχειρηματία για φοροδιαφυγή


Ο 47χρονος μπροστά στην απειλή να συλληφθεί και να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και να καθίσει σύντομα στο εδώλιο, προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών του στην Εφορία


O 47χρονοσ, νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγών - εξαγωγών, συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ
O 47χρονοσ, νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγών - εξαγωγών, συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ
Και τέταρτη σύλληψη επιχειρηματία για μη απόδοση-κατακράτηση μεγάλου ποσού ΦΠΑ που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ και αποτελεί κακούργημα, το οποίο διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία, υπήρξε χθες στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για έναν 47χρονο, νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας εισαγωγών - εξαγωγών - αντιπροσωπείας και εμπορίας γεωργικών εφοδίων που βρίσκεται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 123.559 ευρώ για χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών (Απρίλιος-Μάιος 2011).
Ο 47χρονος, μπροστά στην απειλή να συλληφθεί και να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και να καθίσει σύντομα στο εδώλιο, προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών του στην Εφορία.
Ετσι, αφού πλήρωσε τον χρωστούμενο ΦΠΑ, προσκόμισε τη σχετική βεβαίωση στον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να διαγραφεί η δικογραφία και να αφεθεί ελεύθερος.
Εγκύκλιος
Η σύλληψη, όπως και οι προηγούμενες, έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής της εγκυκλίου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, κατ' εφαρμογή του Νόμου 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 3943/2011, που προβλέπει τη σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία για όσους από τον Απρίλιο και μετά κατακρατούν από ΦΠΑ ποσά μεγαλύτερα από 75.000 ευρώ. Κάτι που έσπευσε να κάνει πρώτη πράξη η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
Της χτεσινής σύλληψης είχε προηγηθεί η περίπτωση της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων Fena, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με εντολή Εισαγγελίας-ΣΔΟΕ από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για οφειλές άνω των 600.000 ευρώ.
Επίσης προχτές (Πέμπτη) έγιναν άλλες δύο συλλήψεις - ενός 63χρονου επιχειρηματία στον χώρο των ενδυμάτων, για χρέη 146.000 ευρώ, και μιας 47χρονης που δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταλλικών κουφωμάτων, για χρέη 143.000 ευρώ.
Ο πρώτος τελικά προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών του και διαγράφηκε η δικογραφία, ενώ η 47χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 8.000 ευρώ.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63519415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου