Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κατέβηκε στα παράλια της Συρίας το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας



24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Παρακολουθεί με ανήσυχα βλέμματα η Άγκυρα τις κινήσεις της Μόσχας.
Η Άγκυρα παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό την νέα κίνηση της Μόσχας και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία υψώνει το ανάστημα της.
Σύμφωνα με τα τουρκικά και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στα ανοιχτά των παραλίων της Συρίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την νέα κίνηση της Μόσχας. 
Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό φιλοκυβερνητικό, ειδησεογραφικό δίκτυο “Samanyolu Haber”, στα ρωσικά πλοία έχουν αναπτυχθεί οι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο μεταδίδει την πληροφορία ότι η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία απέστειλε τον στόλο της στα παράλια της Συρίας για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των υδάτινων συνόρων της χώρας.

Η Άγκυρα παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό την νέα  κίνηση της Μόσχας και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία υψώνει το ανάστημα της και προειδοποιεί την Δύση.

Την προηγούμενη Παρασκευή μαζί με ελάχιστα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας και του Ιράν, ηwww.kathimerini.com.cy είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της για την επικείμενη άφιξη των ρωσικού στόλου στην Συρία.

Η Ρωσία διατηρεί ναυτική βάση στο συριακό λιμάνι της Λατάκιας και μαζί με την Κίνα δεν επιθυμεί την επέμβαση της Δύσης στα εσωτερικά δρώμενα της Συρίας.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της "Κ" στην Κωνσταντινούπολη
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου