Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δημόσιο: Ενεργοποιείται η εφεδρεία

Η ένταξη στο νέο καθεστώς λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης - Ολόκληρη η εγκύκλιος
Δημόσιο: Ενεργοποιείται η εφεδρεία



Με εντατικούς και επείγοντες ρυθμούς, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα η τρόικα, ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.
Την Τρίτη το πρωί κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου ώστε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού του κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.
Οπως προβλέπεται το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας:
- Συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Για το ανωτέρω προσωπικό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί
των τακτικών αποδοχών που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά το χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο.
- Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι ως άνω εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.
- Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430250

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου