Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών : Τα είδωλα μιας βρώμικης Ελλάδας (της εύκολης λύσης και της λαμογιάς) ξέπεσαν

Φυλάκιση με αναστολή σε Θάνου, Κεντέρη

Ποινές φυλάκισης από έξι έως και τριαντατρείς μήνες, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.
Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση,31 μηνών φυλάκισης, και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, φυλάκιση 33 μηνών.
Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών.
Μάλιστα, πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο προπονητής Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.
Λίγο νωρίτερα, με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου