Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ε.Δ με...στολή παραλλαγής

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=63065216

Λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ε.Δ με ...στολή παραλλαγής
Τα καύσιμα αυτά, είπε, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του, έχει μάλλον κωλυσιεργήσει.
Λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ε.Δ με ...στολή παραλλαγής
Οι αναφορές του κ.Σούρλα προκάλεσαν αίσθηση στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.
«Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;» ανέφερε ο κ. Σούρλας.
Οι τοποθετήσεις βουλευτών των άλλων κομμάτων
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σε όλα τα πρόσωπα και τις αρχές που χειρίστηκαν το θέμα, (συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστικών αρχών). «Να προχωρήσουμε σε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα» πρότεινε ο κ. Κακλαμάνης.

«Η Επιτροπή να δώσει συνέχεια στο θέμα», συμφώνησε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Το λαθρεμπόριο αυτό θέλει τεράστιες αποθήκες, συνεργασία με κυκλώματα φορτηγών, τεράστιους χώρους - και η συστηματική παράλειψη καθήκοντος κάνει ζημιά και στα δημόσια έσοδα και στην τσέπη των ιδιωτών».

«Να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας στον Εισαγγελέα, ως προς την επίσπευση των διαδικασιών και ως προς την συναγωγή συμπερασμάτων από πλευράς Δικαιοσύνης, για όλες τις προηγούμενες ενέργειες που δεν έγιναν», πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος (Ν.Δ).

«Θα πρέπει να επιμείνουμε, να αποτελέσει σκάνδαλο προς διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση της αρμοδιότητας της Επιτροπής μας», πρότεινε ο Μανώλης Μπεντενιώτης. «Να προχωρήσουμε σε πόρισμα και να εγκαλέσουμε και επιλήσμονες δικαστικούς λειτουργούς, που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κριθεί ως κατώτεροι των περιστάσεων» συμπλήρωσε.

«Ανοίγουμε το φάκελο, προβαίνουμε σε ενέργειες για να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Μετά απ' αυτό, θα δούμε τις παραπέρα κινήσεις μας», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου