Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ξεκινά η Προανακριτική για τα υποβρύχια

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=400022&h1=true
Με καταθέσεις δημοσιογράφων αρχίζουν οι εργασίες της Επιτροπής
Ξεκινά η Προανακριτική για τα υποβρύχια
Με τις καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι κκ. Ν.ΧατζηνικολάουΜ. Πολάτος,Τ.ΤέλλογλουΚ.Αλατζάς κα οι κυρίες Γιάννα Παπαδάκου και Αριστέα Μπουγάτσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Μ. Μπόλαρη, είχαν το βασικό ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο τον κ. Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον κ. Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον κ. Άγγελο Τόλκα.

Οπως ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Μπόλαρης, η ΝΔ ζήτησε να καθυστερήσει για μια εβδομάδα η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για την δικογραφία, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό, λόγω του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει μέχρι τις 6 Ιουνίου για την κατάθεση του πορίσματος.

Επίσης, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι ήδη έχει μοιραστεί σε όλα τα μέλη της Επιτροπής η δικογραφία ενώ αναμένεται ακόμα το υλικό της γερμανικής δικαιοσύνης από τις καταθέσεις των στελεχών των γερμανικών εταιριών Ferrostaal και HDW.

Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα ασχοληθεί μόνον με την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ σε ό,τι αφορά την εκτέλεση της σύμβασης από τους επόμενους υπουργούς Άμυνας, την έρευνα θα διεξάγει Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου