Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρόσωπο "κλειδί" για τα υποβρύχια Ανακάλυψε τον μάρτυρα-«φάντασμα» η προανακριτική

Ένα πρόσωπο που  μπορεί να εξελιχθεί σε μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση των υποβρυχίων αλλά έως σήμερα θεωρούταν «φάντασμα» καθώς κανείς δεν μπορούσε να τον  εντοπίσει  κατάφερε να ανακαλύψει η υποστηρικτική ομάδα της  προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Πρόκειται για τον  κ. Μιχάλη Φιλιππίδη του οποίου το όνομα αναφέρεται συχνά στην δικογραφία της γερμανικής δικαιοσύνης η  οποία μάλιστα τον τοποθετεί  στον κύκλο ανθρώπων που αποτελούσαν  την περίφημη «Ομάδα Α» (σ.σ. πρόκειται  για ανθρώπους οι οποίοι σύμφωνα  με τις γερμανικές αρχές διαχειρίζονταν τις παράνομες πληρωμές).

Όμως, τον κ. Φιλιππίδη  δεν μπορούσε να τον εντοπίσει  κανείς με αποτέλεσμα τόσο οι Ελληνικές  δικαστικές αρχές όσο και το ΣΔΟΕ να πει πως πρόκειται για «πιθανώς φανταστικό πρόσωπο».

Ότι όμως δεν κατάφεραν  οι παραπάνω αρχές το κατάφερε το επιτελείο  της προανακριτικής το οποίο εντόπισε την κατοικία του στο Κεφαλάρι Κηφισιάς και του επέδωσαν κλήση για να καταθέσει.

Την κλήση, σύμφωνα  με πληροφορίες, την παρέλαβε η κόρη του ενημερώνοντας ότι ο πατέρας  τηε είναι μόνιμος κάτοικος Λιβάνου.

Όμως, μετά από λίγες  ώρες ο κ. Φιλιππίδης, δια του δικηγόρου  του, απέστειλε φαξ στην επιτροπή και μετα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις θα καταθέσει την 30 ή 31η Μαϊου.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=123130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου