Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πέντε σκέψεις για το "Τι δεν έγινε το τελευταίο τρίμηνο"

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ:
( http://www.vimagazino.gr/opinions/article/?aid=401048 )


Αθήνα
Τώρα που η χώρα έφθασε ξανά στο χείλος της χρεωκοπίας, κι όλα εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των ευρωπαίων οι οποίοι θα αποφασίσουν εν τέλει να μας δώσουν τη δόση των 12 δισ. ευρώ της βοήθειας του Ιουνίου θέτοντας νέους αυστηρούς όρους, καλό είναι να θυμηθούμε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πρό τριμήνου η κυβέρνηση και όπως διαπίστωσε η τρόικα δεν υλοποιήθηκαν.
Οπως φαίνεται από τη λίστα πρόκειται για ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία όπως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που σκοντάφτει στα Συνδικάτα και στην πολιτική στάση μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και αποφάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρονίζουν όπως η διατήρηση ή όχι των αυθαιρέτων.
Ολα αυτά δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διάσωση της οικονομίας βρίσκεται στην κυβερνητική "βαβέλ".
Ισως αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πρίν από όλα διαφορετικά το πιό πιθανό είναι να ξαναβρεθούμε στο χείλος χρεωκοπίας, ξανά το Σεπτέμβριο αφού θα έχουμε "φάει" και τα 12 δισ. ευρώ αυτής της δόσης.

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ  ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ

1. Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας 
2. Εφαρμογή «πράσινου φόρου» - Εσοδα 150 εκατ. ευρώ 
3. Πρόστιμα για διατήρηση αυθαιρέτων - Εσοδα 300 εκατ. ευρώ 
4. Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων (πολυτεκνικών, ενοικίου, θέρμανσης) - Εξοικονόμηση150 εκατ. ευρώ 
5. Αξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών της ΑΤΕ και του χαρτοφυλακίου δανείων της.
6. Εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των ειδικών συμβάσεων 
7. Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προμηθειών νοσοκομείων - Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ 
8. Απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και επαγγελματικών αδειών 
9. Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - Εσοδα 2,2 δισ. ευρώ 
10. Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο - Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ


Kαι προσθέτουμε εμείς
Δέκα άχρηστοι Υπουργοί και Υπουργίνες, διακόσιοι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, ένας (συμπαθέστατος κατά τα άλλα, και ιδίως στο Μακεδονικό) Σαμαράς και κάποιες χιλιάδες αργόμισθοι καρεκλοκένταυροι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούν με την ανικανότητα και την ιδιοτέλειά τους την υπόλοιπη χώρα στην καταβαράθρωση και την απόλυτη εξαθλίωση!
Ποσώς με ενδιαφέρει εμένα που ποτέ μου δεν κατεπάτησα ούτε μισό μέτρο γής, αλλά ότι ποτέ αγόρασα το πλήρωσα οχι με  μίζες αλλά με ιδρώτα το εάν πχ θα πρέπει να επιβληθούν  πρόστιμα για διατήρηση αυθαιρέτων. Σε άλλες, νομοκρατούμενες χώρες θα τους τα ειχαν κατεδαφίσει. ¨Εγώ θα την πληρώσω την νύφη", σου λέει ο άλλος, "Γιατί δεν πιάνουν τον Τσοχατζόπουλο ή τον Βουλγαράκη!". Ναί εσένα να πιάσουν, καί όποιον άλλον κάνει παρανομίες σε αυτό τον τόπο, γιατί από ατιμωρησία πάσχει αυτός ο τόπος. Και οι μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής δεν θα επιβίωναν εάν δεν είχαν συνενόχους όλους αυτούς τους μικροδιαπλεκόμενους που τους ψήφισαν. Δέν γνώριζαν οι ψηφοφόροι του κ. Ψωμιάδη, πχ τι τσανάκι ήταν, και πως είχε ένα σωρό πρωτόδικες καταδίκες εναντίον του, δεν γνώριζαν πως ίσως να υπήρχαν και άλλες επιλογές, σε άλλους χώρους, που δεν έζεχαν διαπλοκής και μίζας? Μήπως αίφνης γνώριζαν πως όντας καταπατητἠς "Βατοπεδινών" εκτάσεων ο σύντομα τέως Περιφεριάρχης θα ήταν una razza una faccia με κάποιους από τους φανατικώτερους των ψηφοφόρων του;
Κι εγώ είμαι πολύτεκνος. Αγαπώ τους πολύτεκνους και πιστεύω πω πρέπει να βοηθηυούν με νύχια και με δόντια από την υπόλοιπη κοινωνία, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! Ποιός διαφωνεί πχ στην θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων (πολυτεκνικών, ενοικίου, θέρμανσης). Καλό το επίδομα θέρμανσης, το έχουν όμως ανάγκη να το παίρνουν οι κάτοικοι Εκάλης και πανοράματος; Γιά δανεικά λεφτά, μιλάμε στο τέλος τέλος...και οι δανειστές μας τα βλέπουν αυτά και λένε basta, κόφτε την πλάκα!
Ή, τί να πούμε για την μή ολοκλήρωσητης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  προμηθειών και νοσοκομείων, ποιόί συνενούν στο να μή προχωρά η ελάχιστη αυτή διασφάλιση του δημόσιου πλούτου από τα κοράκια που τον λυμαίνονται!
Και στο κάτω κάτω, πόσοι από τους 11 εκατομύρια Έλληνες είναι αυτοί που αντιστέκονται στην απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και επαγγελματικών αδειών; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου