Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Tριξίματα στα πήλινα Οικονομικά πόδια της Τουρκίας

Παρ΄όλο που ο Αγάς της γείτονος συμμάχου εξανίσταται καί διαρυγνύει τα ιμμάτιά του με τις διαπιστώσεις των οικονομικών δεδομένων της χώρας του από τις εταιρίες αξιολόγησης, η αλήθεια είναι πως εάν η Τουρκία δεν κατορθώσει να βρεί γύρω στα 60 Δις. Ευρώ στους επόμενους 12 περίπου μήνες, το οικονομικό της θαύμα θα γίνει εφιάλτης γιά την κυβέρνηση Ερντογάν.  Ότι πάει γρήγορα επάνω, γρήγορα γκρεμοτσακίζεται!

ΜΗΜ

Ερντογάν: Παράλογη η αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P


«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλογη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Standard & Poor's (SP) [Βλέπε άρθρο] , την ώρα που ο οίκος αξιολόγησης μείωνε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας.
«Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση (...). Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν», παρατήρησε σε αυστηρό ύφος ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.
«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε εκθειάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας. «Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία, δεν είναι κανείς κορόιδο», σχολίασε χαρακτηριστικά και απείλησε πως εφεξής δεν θα αναγνωρίζει τον S&P ως αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων.
Με τη σειρά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο υπουργός Οικονομικών της γείτονος, Μεχμέτ Σιμσέκ, καταλόγισε στον οίκο αξιολόγησης ότι η έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα τα οποία είναι ξεπερασμένα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου