Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επάνω στην κινούμενη πολιτική άμμο χτίζουν (με περισσή αφέλεια) κομματικά παλάτια

Οι μαθητευόμενοι μάγοι των πολιτικών συνοθυλευμάτων στα οποία οι τρομαγμένοι από τις αλλαγές δημόσιοι υπάλληλοι επέθεσαν τις ελπίδες τους (χρόνια άνεργοι νέοι, κατεστραμένοι μαγαζάτορες καί αστυνομικοί προτίμησαν τον Ναζιστικό βόρβορο της Χρυσής Αυγής), προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εκλογικά, προκαλώντας καί νέα αναμέτρηση. Έριξαν τα κομματικά ζάρια τους σε μιά προσπάθεια να καρπωθούν εκλογικά ακόμη περισσότερη απελπισία. Η δεύτερη ζαριά προβλέπεται μάλλον να τους βγεί. 
Η τρίτη εκλογική αναμέτρηση θα είναι της ακροδεξιάς, μιάς καί ο απελπισμένος ζητά λύσεις στο βιοποριστικό του πρόβλημα καί πολύ λίγο τον καίνε οι απαιτήσεις γιά απλές αναλογικές καί αντιμνημονιακά πυροτεχνήματα, όταν σταματήσουν οι εισροές δανεισμού από τους επάρατους που μας δανείζουν.
Όσο γιά τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό καί τις τριτοκοσμικού σκεπτικού δεσμεύσεις των καταθέσεων, το κακό ήδη έγινε καί μετά τις 17 Ιουνίου το ποταμάκι των αναλήψεων θα γίνει χείμαρος πανικού που θα μας πνίξει όλους, και πρώτιστα τους αφελέστατους ελπιδέμπορους. Μέχρι τότε δικαιούνται να πάρουν ένα ειρωνικά αντιαναλογικό 50ράκι βουλευτές μπόνους, γιά να αποκαλυφθεί το "καί τώρα τι κάνουμε" μεγαλείο της θεωρητικής  θολούρα τους.
ΜΗΜ

Δημιουργούμε τη λαϊκή δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

  (Φωτογραφία:  Fosphotos )
«Δεν θα αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τον κόσμο που ελπίζει στην προσπάθειά μας. Δημιουργούμε τη λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο 12 συνιστώσες. Έχει ακόμη μία: το λαό. Η σημερινή μας προσπάθεια είναι δέσμευση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κλειστούμε στον εαυτό μας. Δεν θα αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τον κόσμο που ελπίζει στην προσπάθειά μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δημιουργούμε τη λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς».
«Δύο χρόνια τώρα κατεδάφιζαν την Ελλάδα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα μας λένε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας."
Από την πλευρά του ο κ.Καμμένος προσθέτι :

 «Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια.
O κ. Καμμένος πρόσθεσε πως το κόμμα του "δεν θα αλλάξει απόψεις", κάτω από "καμία πίεση".

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...
και
Λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

Σχεδόν στα 700 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι εκροές των καταθέσεων μετά τις εκλογές

Η ενημέρωση του Προέδρου από τον διοικητή της ΤτΕ δείχνει αύξηση των εκροών μετά τις εκλογές
Η ενημέρωση του Προέδρου από τον διοικητή της ΤτΕ δείχνει αύξηση των εκροών μετά τις εκλογές   (Φωτογραφία:  Reuters
Αθήνα
Περίπου 700 εκατ. ευρώ είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα από τις καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Eνδεικτικά, αναφέρεται ότι στο πρώτο δίμηνο του έτους η εκροή καταθέσεων είχε φτάσει τα 10 δισ. ευρώ.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το απόγευμα της Δευτέρας για τις συνολικές εκροές καταθέσεων, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε χθες τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, αναφέροντας ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο τελευταίος του γνωστοποίησε ότι: «Η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι τις 16.00 η ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ».
Σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πανικός αλλά μεγάλος φόβος ο οποίος μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό. Επιπροσθέτως ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η αντοχή των τραπεζών είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εδώ καράβια χάνονται,  
με άλλα λόγια, καί (κομματικές) 
βαρκούλες αρμενίζουν...!
 
...καί τα σωσίβια, θα πρόσθετα...δεν φτάνουν γιά όλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου