Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τριτοκοσμικά οικονομικά βουντού οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η Οικονομική σκέψη του Εμβέρ Χότζα ζεί καί μας οδηγεί

Αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι χαράτσι τα 1200 ευρώ τον χρόνο που θα επιβληθούν σαν "Υποχρεωτικό Εσωτερικό Δάνειο" γιά τους "υψηλοεισοδηματίες" ¨Ελληνες πολίτες πού βγάζουν πάνω από 20.000! 

Μ. Γλέζος: "Εσωτερικός δανεισμός αντί για χαράτσι"

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρότασή του για υποχρωτικό εσωτερικό δανεισμό της χώρας από πολίτες με υψηλά εισοδήματα και προαιρετικό από τους οικονομικά αδύναμους έδωσε ο Μανόλης Γλέζος μετά το θόρυβο που προκλήθηκε. O κ. Γλέζος πρότεινε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, να υπάρξει μια μορφή υποχρεωτικού δανείου για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσαν να δίνουν στο κράτος 100 ευρώ το μήνα. 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του το απόγευμα και η οποία φέρει και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται ότι η πρότασή του «αποτελεί ένα μόνο μέτρο, σε αντικατάσταση το χαρατσιών και των άλλων δυσβάστακτων αντικοινωνικών μέτρων, ενταγμένο σε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης».
«Δεν μας προκαλεί εντύπωση τα όσα με εντελώς στρεβλό και ανακριβή τρόπο χρεώνονται στο Μ. Γλέζο. Αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν δε τον τρόμο των δυνάμεων του μνημονίου μπροστά στην διαρκή συρρίκνωση τους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Τονίζεται ακόμη ότι «βασική λογική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναδιανομή του πλούτου, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο εφαρμόζονταν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2177602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου