Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Κύπρος: Πυροτέχνημα η γεώτρηση στα κατεχόμενα


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, χαρακτήρισε ανούσιες τις προσπάθειες της Τουρκία και της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων, να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις σε χερσαίο χώρο της κατεχόμενης νήσου. Όπως ανέφερε, η Τουρκία δεν έχει τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις και καμία ξένη εταιρεία δεν θα πήγαινε κόντρα στα έννομα συμφέροντα της Κύπρου. Οπότε η γεώτρηση στον χερσαίο χώρο, είναι απλά προσπάθεια ψυχολογικής ικανοποίησης των εισβολέων.
Το άρθρο και η συνέντευξη που ακολουθούν, προέρχονται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.

 ΥΠΕΞ: «Πυροτέχνημα οι τουρκικές έρευνες υδογονανθράκων στα κατεχόμενα»
Κενή περιεχομένου χαρακτήρισε η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, την κίνηση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσουν σε έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχές των κατεχομένων.
Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι», η κυρία Μαρκουλλή ανέφερε ότι Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου που έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στα κατεχόμενα, δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα μέσα για να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στη θάλασσα.
Για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνησε, πρόσθεσε η υπουργός, θα πρέπει να έλθουν σε συμφωνία με ξένες εταιρείες, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, καμία ξένη χώρα ή εταιρεία δεν θα προχωρούσε σε ερευνητική γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Άρα, κατέληξε η υπουργός εξωτερικών, η μόνη κίνηση στην οποία μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία είναι μια γεώτρηση στο έδαφος, με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ικανοποιήσει τα αισθήματα της κοινής γνώμης στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.
Η κυρία Μαρκουλλή αναφέρθηκε και στις παραστάσεις, στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο εξωτερικών για να καταγγείλει τη στάση της Τουρκίας. «Όλα τα διαβήματα έχουν γίνει, τρόπος για να παρέμβει η διεθνής κοινότητα για να αποτρέψει τις τουρκικές έρευνες στα κατεχόμενα δεν υπάρχει, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε τα διαβήματα», κατέληξε η υπουργός.

πηγή: Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου