Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Γερμανία: Δεν υπάρχει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων!


Σε εξοργιστική ανακοίνωση προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια τόσο εξοργιστική ανακοίνωση που θέτει σοβαρότατα ζητήματα για την Ελλάδα κατά πόσον επιθυμεί να παραμένει σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία τελεί υπό την καθοδήγηση των πεφωτισμένων απογόνων του Χίτλερ. Το μόνο που δεν αναφέρει η γερμανική ανακοίνωση ότι χρωστάμε και κάτι ψιλά πέρα από τα δάνεια επειδή μας βοήθησαν – λένε – να ανοικοδομηθούμε…
Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα», 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: «Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου