Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τρίζει η καρέκλα του Γκρούεφσκι


Οι διαδηλωτές φώναζαν έκαναν αναφορές και στον UCK, τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου
ΣΚ Τρίζει η καρέκλα του ΓκρούεφσκιΠΓΔΜ: Μεγάλη διαδήλωση της αλβανικής μειονότητας
 Περισσότεροι από 10 000 Αλβανοί διαδήλωσαν την Παρασκευή στα Σκόπια, απαιτώντας δίκαιη δίκη για πέντε άτομα, ύποπτα για φόνο σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει εθνοτικές εντάσεις στη μικρή χώρα.
Οι πέντε κρατούμενοι κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία με αφορμή τη δολοφονία πέντε Σκοπιανών στις 12 Απριλίου. Δύο από τους υπόπτους παραμένουν ασύλληπτοι.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «οι Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι, όχι τρομοκράτες», ενώ έκαναν αναφορές και στον UCK, τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου που πέτυχε την ανεξαρτησία της επαρχίας από τη Σερβία. Επιτέθηκαν δε στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη». Οι νέοι πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή συλλήψεις.
Ο σκοπιανή αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη 20 Αλβανούς σε αρκετά χωριά της μειονότητας γύρω από την πρωτεύουσα με αφορμή τη δολοφονία των πέντε Σκοπιανών. Το δικαστήριο διέταξε κράτηση 30 ημερών για εννέα από τους συλληφθέντες.
http://www.skai.gr/news/world/article/202173/pgdm-megali-diadilosi-tis-alvanikis-meionotitas/
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/05/05/trizei-h-karekla-toy-gkroufski/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου