Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Τουρκικές μεταλλάξεις στο θέμα της λεγόμενης ΑΟΖΤο Σίγμα αποκάλυψε απόψε τις μεταλλάξεις της Τουρκίας στο θέμα της λεγόμενης Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης της.
Σε χάρτες τους οποίους παρουσίασε φαίνονται ξεκάθαρα τα σχέδια της Τουρκίας η οποία προσπαθεί ν' αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο αμφισβητώντας άμεσα τα Ελληνικά και Κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την περασμένη βδομάδα δηλαδή στις 27 Απριλίου δημοσιεύθηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας εξουσιοδοτήθηκε η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στον πρώτο χάρτη ο οποίος δημοσιεύτηκε από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο Geostrategy με πηγή το Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και φυσικών πόρων, με ημερομηνία 17 / 6 /11 διαφαίνεται ότι η Τουρκία είχε οριοθετήσει την λεγόμενη ΑΟΖ της μακριά από την ΑΟΖ της Κύπρου.

Ακολούθως, όμως στον χάρτη που δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Υποθέσεων Πετρελαίου του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, στις 20/01/12 φαίνεται ότι προχώρησαν οι βλέψεις της και ακολούθως στο χάρτη που περιλαμβάνει τις αποφάσεις της εφημερίδος της κυβερνήσεως της 27-4-2012, φαίνεται πλήρως ο εκτροχιασμός της με τη γραμμή της να τέμνει τα κυπριακά οικόπεδα.

Στον πρώτο χάρτη δηλαδή η Τουρκία καταπατούσε το ήμισυ της ελληνικής Α.Ο.Ζ. μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, σε σχέση με τον αντίστοιχο χάρτη του Ιανουαρίου του 2012 όπου καταπατείται το σύνολο αυτής με ξεκάθαρη διείσδυση στα κυπριακά οικόπεδα.

Η τριπλή μετάλλαξη της Τουρκίας στην οριοθέτηση της λεγόμενης ΑΟΖ της αποβλέπει ξεκάθαρα στην αποκοπή της Ελλάδας από την Κύπρο και στην άμεση αμφισβήτηση των Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_744.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου