Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

‘Frankfuter Rundshau’ : Οι ισχυρές χώρες υποστηρίζουν την Αθήνα στη διαμάχη της με την πΓΔΜ



Αύγουστος 24, 2011.

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfuter Rundshau» αναφέροντας για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκερ στα Βαλκάνια, σημειώνει ότι η Αθήνα έλαβε τη σιωπηλή υποστήριξη των ισχυρών χωρών  της Δύσης  σχετικά με τη διαφορά της με την πΓΔΜ.



Η FYROM επί έξι χρόνια είναι επίσημα υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, αλλά δεν έχουν βρει ακόμη έναν όρο, ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαπραγματεύσεις. Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαμάχη με την γειτονική Ελλάδα σχετικά με το όνομά της και η Αθήνα στην διαφορά της αυτή έχει την ισχυρή υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ για τον αποκλεισμό της FYROM», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Αναφέρει, επίσης, ότι πολλά πράγματα εξαρτώνται από το αν, δηλαδή,  η Γερμανία ζητά να γίνουν σύντομα τα βαλκανικά κράτη, μέλη της Ένωσης, παρότι η Καγκελάριος διευκρινίζει  ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι των κρατών αυτών.

«Τα κράτη αυτά ζούσαν σε κομμουνιστικό καθεστώς και γνωρίζουν ότι παρά  τις επίσημες δηλώσεις οι σημαντικές  διαδικασίες γίνονται στο παρασκήνιο», γράφει η εφημερίδα και σημειώνει ότι στην περίπτωση της FYROM εμπόδιο για την ένταξή της αποτελεί η διαφωνία της με την Ελλάδα.

«Είναι να απορεί κανείς για το φόβο που υπάρχει στα Βαλκάνια. Μήπως δεν θέλουν πραγματικά να μπουν στην Ευρώπη; Μήπως δεν θέλουν καθόλου κόστος;  Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις εκτός από τις πωλήσεις των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων;», γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: makfax- Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου