Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κουβέλης: Να μειωθεί ο ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει σταθερά ότι θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο ΦΠΑ για να μπορέσουν να ανασάνουν και οι πολίτες και η πολύ μικρή, η μικρή και η μεσαία επιχείρηση του εμπορίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

 Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε επίσης να γίνει "πολύ χαμηλός" ο ΦΠΑ, για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, και επίσης, πρόσθεσε, ότι η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων εμπορίου θα πρέπει να χαμηλώσει, για να μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να επανεπενδύουν και να μπορούν να αναπτύσσουν περαιτέρω πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είπε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τη συγκεκριμένη εχθρότητα η επιχειρηματική δραστηριότητα, για την οποία το κόμμα του πιστεύει ότι εξυγιασμένη και ελαφρωμένη από πάρα πολλά βάρη μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες συμμετοχής στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της χώρας και ιδιαίτερα της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου