Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι περιφεριάρχες σιγοντάρουν τον προστατευτισμό καί κάνουν τον "καλό"

Ανέστειλαν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί 

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Μετά από συνεδρίαση που κράτησε τέσσερις περίπου ώρες τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων αποφάσιαν την αναστολή της απεργίας τους. Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης αρκετοί ήταν αυτοί που ζητούσαν να συνεχιστεί η απεργία αλλά τελικά η πλειοψηφία ψηφισε υπέρ της αναστολής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέρ της αναστολή ψήφισαν 13 μέλη της Ομοσπονδίας και κατά 6.
  Κατά της αναστολής της απεργίας, ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, και την Πάτρα και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.
Προηγούμενο ρεπορτάζ
ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να αποφασίσουν σήμερα, στις 10 το πρωί, στην έκτακτη συνεδρίασή τους, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, έπειτα από 18 μέρες απεργίας.
Το τοπίο διαμορφώθηκε χτες το μεσημέρι, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν εκπρόσωποι του κλάδου από τους περιφερειάρχες ότι δε θα εκδώσουν νέες άδειες ταξί μέχρι την ψήφιση του νόμου. Με δεδομένο ότι σήμερα κλείνει η Βουλή, και άρα δεν μπορεί να κατατεθεί νόμος, η διαβεβαίωση φαίνεται ότι ικανοποίησε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί.
Πιο συγκεκριμένα, οι περιφερειάρχες, παίρνοντας πάνω τους το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, δεσμεύτηκαν αφενός ότι δε θα υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για άδεια ταξί και αφετέρου ότι θα στηρίξουν το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για τα πληθυσμιακά κριτήρια. Οι δεσμεύσεις αυτές οδήγησαν τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να καλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εισηγηθεί αναστολή της απεργίας.
«Αλλάζει το κλίμα, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο κλάδος μπορεί να ελπίζει και γι' αυτό ακριβώς συγκαλώ έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα εισηγηθώ τη λύση της απεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Προτείναμε στους ιδιοκτήτες ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ενωσης Περιφερειών, Γιάννης Σγουρός.

Στη Θεσσαλονίκη
Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, μετέτρεψαν χτες από το πρωί σε μία απέραντη πιάτσα το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, όπου παρέμειναν όλη μέρα. Εμαθαν βρισκόμενοι στην περιοχή τα νέα από τη συνάντηση με τους περιφερειάρχες και αναθάρρησαν. Παρέμειναν επιτόπου αναμένοντας τις εξελίξεις του κεντρικού οργάνου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου