Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Άντε καί με τις ευλογίες του Αγίου Αλεκσάνταρ Μακεντόνσκιοτ των Σκοπίων!...

Η Σχισματική "Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" ετοιμάζεται για την αγιοποίηση του Μεγάλου Αλέξανδρου στα Σκόπια

Πραβιμίρ, Ρωσσία, 23 Αυγούστου 2011
Ο Αγ. Μεγαλέξανδρος από την πρόσφατα αγιογραφημένη Παναγία (Sveta Bogorodica) Άστιβος -ΠΔΓΜ
Η "Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία", που βρίσκεται σε κανονική διάσπαση με τον Ορθόδοξο κόσμο, μετά την εγκατάσταση του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου προετοιμάζει τώρα την αγιοποίηση του. Ο Προκαθήμενος της αυτοαποκαλούμενης μη κανονικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Στέφανος έδωσε τις ευλογίες του για να αγιογαφηθεί η εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτή η Αγιογραφία είναι ζωγραφισμένη στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (σημ μεταφραστή:  η εκκλησία είναι της Παναγίας) κοντά στην πόλη του Στιπ. Όσο για τη ζωή του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου, έχει επί του παρόντος παρουσιαστεί από την Σλαβομακεδονική εκκλησία.

Ενδιαφέρον γεγονός είναι το ότι η δράση του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου θεωρείται ως μια εθνικιστική πρόκληση που ήταν πάντα η ιδιαιτερότητα για τους εκπροσώπους των Σλαβομακεδονικής εκκλησίας. Για παράδειγμα, όταν το 2008 ο Αρχιεπίσκοπος της "Σλαβομακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" παραβρέθηκε στο Βατικανό, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Κύριλλο της Ρώμης, αποδόθηκε σε μια προκλητική εθνικιστική ομιλία στην οποία κατηγόρησε τους Έλληνες ότι δεν εκφράζουν τον Σλαβομακεδονικό λαό.

Όσο για τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εκκλησίας, αυτοί ανησυχούν για τις εθνικιστικές πολιτικές της Σλαβομακεδονικής εκκλησίας. Μόλις πρόσφατα, εκπρόσωποι της Σλαβομακεδονικής διασποράς παρότρυναν την Ελληνική Εκκλησία να διαχωρίσει την θέση της από τον μητροπολίτη 'Ανθιμο Θεσσαλονίκης  για τα σκληρά λόγια του στον ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργεί η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια νέα πρόκληση στην κανονική Εκκλησία.

Πληροφορίες:

Η «Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» - είναι μία κανονικά μή αγνωρισμένη "Ορθόδοξη Εκκλησία", που δραστηριοποιείται στο έδαφος της ΠΔΓΜ.

Η «Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» ιδρύθηκε  παράνομα  το 1967 με τη βοήθεια των Σλαβομακεδονικών καί Γιουγκοσλαβικών κρατικών αρχών. Το 2007 η Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αφόρισε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η λεγόμενη είχε παράνομα .

Στην «Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»" ανήκουν τα δύο τρίτα των πιστών της ΠΔΓΜ (περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι). Επιπλέον, έχει υπό την δικαιοδοσία της την Σλαβομακεδονική κοινότητα των ΗΠΑ, του καναδά και τηςΑυστραλίας. Ο αριθμός των επισκοπών  είναι 10 (7 εκ των οποίων πράξεων στο έδαφος της ΠΔΓΜ, και 3 - πέρα ​​από τα σύνορά της). Ο αριθμός των ναών και των μοναστηριών στο έδαφος της Σλαβομακεδονίας είναι 1200 (εκ των οποίων 12 μοναστήρια, που φιλοξενούν περίπου 100 μοναχούς). Από το 2005, ο Προκαθήμενος της «Σλαβομακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» είναι ο Αρχιεπίσκοπος Στεφάν της Οχρίδας. Η «Ιερά Συνόδος της «Σλαβομακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»»  αποτελείται από 9 μητροπολίτες και έναν αρχιεπίσκοπο. Το έδαφος της«Σλαβομακεδονικής Ορθόδοξη Εκκλησίας» καλύπτει το σύνολο του έδαφους της ΠΔΓΜ και την Σλαβομακεδονική διασπορά. Συνολικά, η «Σλαβομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» διοικεί 2.000 εκκλησίες και μοναστήρια.

Απόδοση από τα Ρωσσικά
http://www.pravmir.ru/raskolnicheskaya-makedonskaya-pravoslavnaya-cerkov-gotovitsya-k-beatifikacii-aleksandra-makedonskogo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου