Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Έχουν δικαιώματα οι Τ/κ και η Τουρκία δήλωσε προκλητικά ο Τ/κ ηγέτης-Αντιδράσεις και στον τουρκικό Τύπο

Νέες απειλές Έρογλου για το φυσικό αέριο 
Ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει μόνο στους Ε/κ, αλλά έχουν δικαιώματα οι Τ/κ και η Τουρκία, υποστήριξε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, προτείνοντας στην ε/κ πλευρά να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου ότι αρχίζουν οι γεωτρήσεις την 1η Οκτωβρίου, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ''η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να ξεκινήσει αυτή την ενέργεια'' γιατί θα γίνει πονοκέφαλος για κάποιους. Έχουν ήδη αρκετούς πονοκεφάλους, πρόσθεσε, εννοώντας προφανώς την ε/κ πλευρά, δεν πρέπει να προσθέσουν άλλους, κατέληξε.

Τουρκικός Τύπος
Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει ότι οι Ε/κ, παρά τις προειδοποιήσεις της Αγκυρας, αρνούνται να υπαναχωρήσουν από την απόφασή τους να ξεκινήσουν θαλάσσιες γεωτρήσεις και η εταιρεία Noble Energy Inc. θα ξεκινήσει θαλάσσια γεώτρηση φυσικού αερίου στην περιοχή Block 12, την 1η Οκτωβρίου.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ισχυρίστηκε πως δεν είναι νόμιμες οι γεωτρήσεις σε περιοχές αμφισβητούμενες διεθνώς και χαρακτήρισε τις εξελίξεις «μη φυσιολογικές».
Η «Χαμπέρ Τουρκ» αναφέρεται στις δηλώσεις Γιλντίζ με τον τίτλο «Οι έρευνες πετρελαίου δεν είναι νόμιμες».
H «Τούρκιγιε» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», για τις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο στην Κύπρο με τον τίτλο « Οι Ε/κ θα προβούν σε εξόρυξη φυσικού αερίου στην Μεσόγειο».

Η «Ταράφ» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Γεωτρήσεις στην Μεσόγειο για φυσικό αέριο».

Η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Οι Ε/κ κινητοποιούνται τον Οκτώβριο για πετρέλαιο στην Μεσόγειο» ενώ η «Γενί Σαφάκ» έχει τον τίτλο: «Η ε/κ διοίκηση ανοίγεται στη Μεσόγειο».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ασκάμ» με τον τίτλο «Οι Ε/κ θα αναζητήσουν φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο την 1η Οκτωβρίου» ενώ η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνει η νότια Κύπρος».
http://www.ikypros.com
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_3261.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου