Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Απόβαση...τουριστών στη Θεσσαλονίκη

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ AIDA AURA
Πάνω από 1.400 τουρίστες πλημμύρισαν χθες τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Απόβαση... τουριστών στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 1.400 τουρίστες πλημμύρισαν χθες τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ηταν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Aida Aura που αναχώρησαν στις 24 Ιουλίου από την Αττάλεια της Τουρκίας και χθες είχαν μία ακόμη προγραμματισμένη στάση. Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 7.30 το πρωί και αναχώρησε αργά το απόγευμα.
Οι Γερμανοί, Αυστριακοί και Ελβετοί τουρίστες επέλεξαν είτε κάποια από τις εκδρομές, είτε να κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιλογές ανάμεσα σε καταδύσεις στην Ποτίδαια ή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ωστόσο οι περισσότεροι έμειναν στην πόλη και πέρασαν από σημαντικά μνημεία (Λευκός Πύργος, αρχαιολογικό μουσείο, Καμάρα) και έκαναν ψώνια στα εμπορικά καταστήματα.
Είναι η δεύτερη φορά που το Aida Aura πιάνει για φέτος το καλοκαίρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ θα ξανάρθει και στις 18 Αυγούστου και, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, θα δέσει επίσης στη Σάμο και στη Ρόδο.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που για έξι χρόνια είχε βγάλει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις στάσεις του, είναι το τρίτο στη σειρά πλοίο της εταιρείας Aida Cruises. Εχει μήκος 202,78 μέτρα -μεγαλύτερο από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου-, διαθέτει 12 καταστρώματα και 6 ασανσέρ, ενώ έχει πλήρωμα 391 άτομα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63281161

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου