Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πάνος Καμμένος: Ο «σκληρός» της ΟΝΝΕΔ που ονειρεύεται ξερονήσια


Οι πύρινοι λόγοι κατά της Νέας Τάξης και οι πτήσεις με το ελικόπτερο
Πάνος Καμμένος: Ο «σκληρός» της ΟΝΝΕΔ που ονειρεύεται ξερονήσια
Στους λόγους του ο Π. Καμμένος αναμειγνύει θεωρίες συνωμοσίας με ελληνοκεντρικά κηρύγματα και καταγγελλίες για τη «νέα κατοχή» και τους «υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης»



Ο αμφιλεγόμενος Πάνος Καμμένος που αρέσκεται στις συγκρούσεις και στις πολιτικοεπιχειρηματικές βεντέτες ζει τη δική του αντίσταση. Οραματίζεται τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ως το κόμμα που θα απελευθερώσει τον ελληνικό λαό από τις... «δυνάμεις κατοχής και τους τοκογλύφους τραπεζίτες». Το δήλωσε ευθέως μετά την προκήρυξη των εκλογών το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, όταν προανήγγειλε ως εθνικός δικαστής ότι «οι ένοχοι των μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα σταλούν στη Δικαιοσύνη με αστικές και ποινικές ευθύνες».

Ο λόγος και οι προειδοποιήσεις του ξαφνιάζουν πάρα πολλούς και αρκετοί τον λοιδορούν θεωρώντας ότι επενδύει στις θεωρίες συνωμοσίας, προσφιλές κατ' αυτούς σπορ του θορυβώδους βουλευτή της Β' Αθηνών.
Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως έναν καθαρόαιμο αντιστασιακό που συγκρούεται με τη «νέα κατοχή» και τους «υπηρέτες της... παγκοσμιοποίησης», όπως αρέσκεται να λέει. Το έδειξε με ένταση στην προ ημερών περιοδεία του στην Κρήτη. «Να διώξετε τους νέους ναζί, όπως εμείς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» του φώναξε ένας ηλικιωμένος Κρητικός, για να του χαμογελάσει ο κ. Καμμένος και να τον διαβεβαιώσει πως η... «νέα αντίσταση» ξεκίνησε και θα είναι νικηφόρα.
Ακόμη και όταν την Κυριακή των Βαΐων τον υποδέχθηκε με πύρινους λόγους στα Ανώγεια της Κρήτης ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης φωνάζοντας από τον άμβωνα «φωτιά και τσεκούρι για τους προσκυνημένους» και του ζήτησε να τηρήσει τον όρκο του «για να φύγουν και πάλι οι ναζί από τον τόπο μας», έγνευσε συγκαταβατικά.
Εν μέσω πυροβολισμών ο νέος αντισυμβατικός «ήρωας» για πολλούς αντιμνημονιακούς δεξιούς, ο άνθρωπος που υπεραμύνθηκε κάποια στιγμή της συμπόρευσης ακόμη και με την Αριστερά, κατά τα πρότυπα της πρόσκαιρης συμμαχίας ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ και Βελουχιώτη - Ζέρβα στην Κατοχή, κήρυξε την έναρξη της επανάστασης.
«Ζει το δικό του ΕΑΜ» λένε οι κακεντρεχείς, που τον είδαν να τον υποδέχονται στην Κρήτη με πυροβολισμούς και να μην αντιδρά και να πηγαίνει να καταθέτει στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, παρά τις επικρίσεις των αντιπάλων του ότι συν τοις άλλοις είναι ακροδεξιός.
Από τη μια χαρακτηρίζεται ακροδεξιός, από την άλλη στελέχη της ΝΔ όπως ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης τον έχουν χαρακτηρίσει κομμουνιστή. «Θα με στείλουν στη Μακρόνησο» είπε χαριτολογώντας ο ίδιος και προ ημερών παρασκηνιακά στελέχη της ΝΔ αξιοποίησαν έγγραφα από τα WikiLeaks όπου περιγράφεται συνομιλία του κ. Καμμένου όταν ήταν υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για να του θυμίσουν τα ξερονήσια με άλλον τρόπο.
Ο κ. Καμμένος, με βάση το έγγραφο, πρότεινε στους Αμερικανούς να δημιουργηθεί χώρος κράτησης για τους δουλεμπόρους και τους λαθρομετανάστες σε κάποιο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Ακόμη και στο πρόγραμμα του κόμματός του προβλέπεται να ανεγερθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες για ποινικούς κρατουμένους που εκτίουν ποινές καθείρξεως πάνω από 15 χρόνια.
«Είναι ψώνιο και ματαιόδοξος...» τον κατηγορούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ. «Δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι» ανταπαντά ο κ. Καμμένος και επιμένει ότι έχει παραδοθεί η εθνική κυριαρχία στους πιστωτές, ενώ θεωρεί ότι η πόλωση είναι για τα μάτια του κόσμου και γίνεται υπό τις διαταγές της τρόικας, αφού «ακόμη και η Λαγκάρντ υποδεικνύει στον λαό τι θα ψηφίσει».
Και επειδή κάθε ιερός αγώνας υπέρ του έθνους δεν μπορεί να αρχίσει χωρίς την ευλογία των επί της γης εκπροσώπων του Θεού, επισκέφθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, την ημέρα που ψάλλεται στις εκκλησίες το Τροπάριο της Κασσιανής και αρκετοί μιλούν για την... εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα πολιτική, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και έλαβε την ευχή του.
Από εκεί ο αρχηγός του νεότευκτου κόμματος - που ανακοίνωσε την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την επίκληση της Παναγίας - μίλησε για τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία μέσω της τρόικας προσπαθεί να καταργήσει την εθνική κυριαρχία και πολεμά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Δεν θα χτυπά η καμπάνα. Αυτός είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων, της τρόικας και της συγκυβέρνησης» τονίζει για τη μείωση των χειροτονιών των κληρικών, στοχεύοντας στην καρδιά των πιστών.
Στον αφρό της λασποθάλασσας των ημερών μεταξύ ΝΔ και Ανεξάρτητων Ελλήνων άρχισαν τα πυρά με αναφορές σε ταξίδια του κ. Καμμένου με ελικόπτερο και πόσο κόστισαν αυτές οι πτήσεις όταν ήταν υφυπουργός, ενώ τον κατηγόρησαν ότι το χρησιμοποίησε και για ιδιωτικούς λόγους χρεώνοντας το κράτος με 250.000 ευρώ.
Ολα αυτά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε με αιχμηρό ύφος: «Την ίδια στιγμή οι μεταγραφέντες υπερασπιστές των δύο μνημονίων πλήρωναν 2.000 ευρώ για να νοικιάσουν ξαπλώστρα στην Ψαρού, φωτογραφιζόμενοι για κουτσομπολίστικα περιοδικά με σταρ που έκλειναν συμβόλαια».
Η κριτική που του ασκείται είναι έντονη. Τον κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία και λαϊκίζει ασύστολα, συκοφαντεί χωρίς αιδώ και καταγγέλλει διαφόρους χωρίς να προσκομίσει στοιχεία για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.
Αναφέρουν για παράδειγμα τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα περίφημα CDs, από τα οποία κατά τον ίδιο κέρδισαν ορισμένοι πολιτικοί. «Τι έγινε με τα CDs; Μήπως έδωσε καμία εξήγηση;» ρωτάνε οι εχθροί του και του καταλογίζουν μανία καταδίωξης και συνωμοσιολογία.
Μιλάει για επικυρίαρχους της παγκόσμιας διακυβέρνησης με τον αέρα του παλαιού και σκληρού οννεδίτη που γαλουχήθηκε τη δεκαετία του 1980, υπό την καθοδήγηση του τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Β. Μιχαλολιάκου (θεωρούνταν «εξαπτέρυγό» του).
Πολλοί συναγωνιστές του θυμούνται ακόμη την περίοδο που δέχθηκε μαζί με άλλα στελέχη πυροβολισμούς στην Καλαμάτα σε προεκλογική ομιλία του Ευάγγελου Αβέρωφ όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος της ΝΔ.
Ανθρωπος μετωπικός, είχε συγκρουστεί το 1992 με στελέχη του ΠαΣοΚ όταν εξέδωσε το βιβλίο «Τρομοκρατία: Θεωρία και πράξη», στο οποίο γινόταν αναφορά σε συμμετοχή πολιτικών προσώπων του ΠαΣοΚ στη 17Ν, αν και διατηρεί ακόμη και σήμερα στενούς δεσμούς με στελέχη του εθνικοπατριωτικού ΠαΣοΚ.
Σε αυτούς τους δεσμούς επενδύει για να ενισχύσει το πατριωτικό προφίλ του κόμματος, ενώ δεν διστάζει να μιλάει για την καλή σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη, αν και η Σπίθα, το Κίνημα που ίδρυσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, διέγραψε και αποκήρυξε προ ημερών στελέχη περιφερειακών οργανώσεων που συντάχθηκαν με τον κ. Καμμένο.

Εθνικοπατριωτικές κορόνες
Η δραχμή και τα σώματα ασφαλείας
Το πρόγραμμά του έχει γίνει... «φύλλο και φτερό» από τους αντιπάλους του που το χαρακτηρίζουν λαϊκίστικο και δημαγωγικό και επικαλούνται την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη των 800 ευρώ που υπόσχεται, χωρίς την ύπαρξη αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα των Ταμείων.
Πολλοί λένε ότι η ρητορική του παραπέμπει σε άλλες εποχές, καθώς τα ελληνοκεντρικά και εθνικοπατριωτικά κυριαρχούν στις περισσότερες προτάσεις του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στα... «κέντρα αποφάσεων εκτός Ελλάδας» που κατά τον ίδιο επηρεάζουν την ελληνική πολιτική σκηνή.
Στο 51 σελίδων πρόγραμμα «παντρεύονται» ο Μάντισον, ο Αριστοτέλης, ο Ρωλς και ο Σουμπέτερ με τους φεντεραλιστές, σε μια προσπάθεια να... χτιστεί ευρωπαϊκή ιδεολογία η οποία θα αποτρέψει τη... φαβελοποίηση των κρατών-μελών.
Και με το βλέμμα στραμμένο στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, δίνει ιδιαίτερο «βάρος» στους τομείς της δημόσιας τάξης και της εθνικής άμυνας, όπου ουσιαστικά προκρίνει τη διοίκησή τους από τη «φυσική ηγεσία» των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, ενώ μιλάει για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των ενστόλων.
Αρνείται ότι θέλει επιστροφή στη δραχμή, αλλά ο βασικός ιντερνετικός αντίπαλός του, ο συνεργάτης του κ. Αντ. Σαμαρά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μουρούτης, ο οποίος έχει αναλάβει τον βρώμικο πόλεμο στον κυβερνοχώρο, έχει διαφορετική άποψη και τον κατηγορεί: «Μονομερής διαγραφή του χρέους σημαίνει επιστροφή στη δραχμή που θα θυμίζει νόμισμα περιόδου Εμβέρ Χότζα».
 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=453350&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου