Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συμπλοκή στον Έβρο,

νεκροί λαθρομετανάστες…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άνδρες των αστυνομικών αρχών και της Frontex εντόπισαν στην περιοχή Λυκώφης Έβρου, αυτοκίνητο να παραλαμβάνει 6 λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν διακριτικά το όχημα και στη συνέχεια το εγκλώβισαν με δύο οχήματα, ένα της Frontex και ένα της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, επιχειρώντας να το σταματήσουν για έλεγχο.
Ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος στην προσπάθειά του να προσπεράσει το όχημα του Frontex έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό. Το όχημα πήρε αμέσως φωτιά ενώ στην προσπάθειά τους να διασώσουν τους επιβαίνοντες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 4 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά ενώ δυο άλλα είχαν χάσει τη ζωή τους.
Λίγο αργότερα, βρέθηκε απανθρακωμένο ακόμη ένα πτώμα άντρα, στα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο διακινητής. Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο Κινέζες και δύο Ιρανοί.
Την ίδια ώρα, σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθη στις όχθες του ποταμού Έβρου Σύριος διακινητής, ο οποίος μετέφερε σε βάρκα από την Τουρκία 6 λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πτώση της στάθμης του ποταμού Έβρου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, παρέχει αυξημένες δυνατότητες προώθησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας, από τα κυκλώματα των διακινητών.
http://www.defence-point.gr/news/?p=45281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου